Spanska Turistbyrån

Känner du till Spaniens gastronomiska huvudstad 2021?

Dela

Regionen Murcia är utsedd till gastronomisk huvudstad i Spanien 2021. Projektet förenar hotell- och turistsektorn och uppmärksammar en framstående gastronomi som kännetecknas av variation. Detta återspeglas i projektets slogan ”Regionen med 1001 smaker”.

Regionen Murcia har ett privilegierat klimat under hela året, med många soliga dagar och behagliga temperaturer på vintern. Av denna anledning är det mycket vanligt att njuta av gastronomi på terrasser och uteserveringar och äta lokala tapas som grillad bläckfisk eller dess mest berömda tapas, marinera.

Murcia är en av de regioner i Spanien med den högsta jordbruksproduktionen, grönsaker är därför mycket vanligt förekommande i matlagningen. Begreppen hållbart jordbruk och närproducerat blir allt viktigare.

I de mest bördiga områdena sträcker sig frodiga trädgårdslandskap med grönsaksland. Där odlas ett stort utbud av frukt och grönsaker av exceptionell kvalitet. Några av dess traditionella rätter är veganska, till exempel pisto och paella med grönsaker.

Eftersom Murcia är en kustregion influerar havet gastronomin med sina räkor, röd multe och guldsparid. I Mar Menor är stjärnrätten arroz caldero tillagad med fiskbuljong.

I städerna i regionens inland där vintern är kallare sticker skedrätter ut, till exempel köttsoppa eller grytor. I detta område uppföds inhemska fårraser (segureño-lamm) och gris (chato murciano), vars kött är högt värderat.

Vissa produkter tillverkas endast lokalt och har certifieringen Skyddad ursprungsbeteckning, (Protected Designation of Origin). Några exempel är riset från Calasparra, paprikan från Murcia, vinost eller vinerna från Bullas, Jumilla och Yecla. Dessa tre kommuner erbjuder intressanta turistbesök för att lära känna vingårdarna och vinkulturen.

Till slut, dessert! Några typiska är Calatrava-brödet och paparajotes, som har ett citronblad inuti! Dessa läckerheter kan åtföljas av ett kraftfullt kaffe (café asiático), tillverkat med en lokal likör.

Låt det smaka!

Läs mer om Spanien: Spain.info.

Mer information om hur du reser tryggt: travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

Njut av det gröna Spanien!18.5.2022 12:32:15 CEST | Pressmeddelande

Att besöka norra Spanien är en förstklassig gastronomisk upplevelse omgiven av fantastisk natur och kultur. Mängden av frukt, grönsaker, kött och fisk samt fördelarna med olivolja gör det spanska köket smakrikt och hälsosamt. Det är en del av kulturen i Medelhavskosten, förklarad som immateriellt kulturarv av UNESCO. Vi föreslår att du lär känna Baskiens gastronomi genom att besöka några av de mest karakteristiska platserna

Slott och palats i Spanien27.4.2022 08:56:00 CEST | Pressmeddelande

Spanien har en lång historia fylld med erövringar från olika folk. Fenicier, romare och araber har alla lämnat sina spår och detta tillsammans med en rik agrikultur har bäddat för att landet är fyllt med slott, borgar och palats. Castillos y Palacios / Spain Heritage Network är en onlineplattform för turismproduktklubben Slott och Palats i Spanien och syftar till att lyfta fram slottens värde och främja dem. Här presenterar vi några av de vackra slott som man kan besöka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum