Region Uppsala

Klart för inflyttning i den nya vårdbyggnaden

Dela

Vattenproblemen i den nya vårdbyggnaden på Akademiska sjukhuset, ingång 100/101, är nu avhjälpta. Idag beslutade Akademiska sjukhuset att den sista inflyttningen ska påbörjas den 3 februari 2020. I mitten av mars beräknas hela flytten vara klar.

Nu är det klart för slutlig inflyttning i ingång 100/101, Akademiska sjukhuset
Nu är det klart för slutlig inflyttning i ingång 100/101, Akademiska sjukhuset

– Vi är mycket glada över dagens besked, att huset nu kan användas fullt ut. Det innebär ett lyft, både för patienter och för medarbetare, säger Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande för sjukhusstyrelsen.

– Det är en stor satsning på Akademiska och en förutsättning för sjukhusets fortsatta ledande roll inom forskning, utveckling och utbildning, understryker Malin Sjöberg Högrell.

Inflyttningen i vårdbyggnaden har försenats på grund av problem med vattenkvaliteten. Viss verksamhet har ändå kunnat bedrivas, som strålbehandling, datortomografi och MR-undersökningar, men man har avvaktat med att öppna vårdavdelningar med inneliggande patienter.

Under hösten har en rad åtgärder vidtagits, på rekommendation från en expertgrupp. Bland annat stängdes de UV-aggregat som använts för rening av vattnet av. Tillsammans med systematisk spolning har detta gett resultat.

– Vattnet uppfyller nu Livsmedelsverkets krav, och kvaliteten är stabil. Vi ser inte längre något hinder för att bedriva all slags vård i byggnaden. Vattnet är säkert, även för patienter med nedsatt immunförsvar, säger Hans Olov Hellström, biträdande sjukhusdirektör vid Akademiska sjukhuset.

De verksamheter som nu ska flytta in är bland annat öppen- och slutenvården för blod- och tumörsjukdomar och vissa delar av specialmedicin, samt operationsverksamhet.

Invigningen av ingång 100/101 är planerad att hållas senare under våren.

Nyckelord

Kontakter

Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande sjukhusstyrelsen, tel 072-227 02 37
Hans Olov Hellström, biträdande sjukhusdirektör Akademiska sjukhuset, tel 070-336 66 02

Bilder

Nu är det klart för slutlig inflyttning i ingång 100/101, Akademiska sjukhuset
Nu är det klart för slutlig inflyttning i ingång 100/101, Akademiska sjukhuset
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum