Trafikverket

Klart med flygtransfer till Arvidsjaur och Gällivare

Dela

Nu är det löst med flygtransfer till och från Arvidsjaur och Gällivare. Redan idag startar trafiken till Arvidsjaur och på måndag för Gällivare.

Trafikverket anordnar tillfällig anslutningstrafik i samverkan med Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten, tills flygtrafiken på linjerna Arvidsjaur och Gällivare kommer igång. Trafikstart för flygtransfern sker för Arvidsjaur 15 juni, för Gällivare gäller den 18 juni.

Anslutningstrafikens tider för Arvidsjaur anpassas till flygets inrikes reguljära avgångar samt ankomster på Skellefteå Airport till/från Stockholm Arlanda enligt tidtabell. Arjeplog och Sorsele ansluts till Skellefteå via Arvidsjaur.

För Gällivare anpassas anslutningstrafikens tider på motsvarande sätt till Kiruna Airport. För mer information hänvisas till länstrafiken i Norrbottens webbsida som uppdateras löpande.

- Den tillfälliga anslutningstrafiken lindrar effekterna av uppehållen i flygtrafiken, det är viktigt för resenärerna, säger Anna Fällbom, chef Trafikavtal och transportnät påTrafikverket.

Arbete pågår med tillfällig anslutningstrafik för linjerna till Hemavan, Vilhelmina och Lycksele i samverkan med Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Västerbotten. Trafikverket återkommer med information så snart en trafiklösning finns för de sträckorna.

Fakta trafikavtal

Trafikverket ska ingå och ansvara för statens avtal om transportpolitiskt motiverad interregional kollektivtrafik, inklusive flygtrafik, som inte upprätthålls i annan regi och där det saknas förutsättningar för kommersiell drift. Trafikplikten regleras enligt EU, lufttrafikförordning nr 1008/2008. Förordningen styr i vilken omfattning flygtrafiken ska bedrivas inom ramen för grundläggande tillgänglighet.

Kontakter

Anna Fällbom, chef Trafikavtal och transportnät, Trafikverket, 010-123 58 59
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum