Sigtuna kommun

"Kommuninvånarna ska känna att deras skattepengar används förnuftigt"

Dela

Vilka satsningar kommer Sigtuna kommun att göra kommande år? Vad kommer kommunen att investera i? Hur ser prioriteringarna ut och hur hög blir skattesatsen? Nu är mål och budget för 2022-2024 antagen.

Under kommunfullmäktige den 17 juni antogs det viktigaste styrdokumentet för Sigtuna kommun, mål och budget 2022-2024. Foto: Rosie Alm
Under kommunfullmäktige den 17 juni antogs det viktigaste styrdokumentet för Sigtuna kommun, mål och budget 2022-2024. Foto: Rosie Alm

Skattesatsen för invånarna i Sigtuna kommun kommer under 2022 att vara oförändrad på 20.00 procent. Men vad gör Sigtuna kommun för invånarnas skattepengar?

Olov Holst (M), ordförande i kommunstyrelsen, säger:
- Det viktigaste för oss är att våra kommuninvånare ska känna att deras skattepengar används förnuftigt och går till rätt saker. Vi ser att vi blir bättre på många områden, men vi har fortfarande en bit kvar till att bli en av landets bästa kommuner att bo, leva och verka i.  

I kommunens viktigaste styrdokument mål och budget, som antogs under kommunfullmäktige den 17 juni, är varenda krona öronmärkt. Så här kommenterar Olov Holst satsningarna för 2022:

- Samhällsbyggnadslyftet, arbetsmarknadspaketet, fokus på kunskap och resultat i skolan i kombination med fortsatta satsningar på trygghetsarbetet kommer fortsätta ha högsta prioritet under 2022. Det är också viktigt för oss att det lokala näringslivet mår bra och vi fortsätter därför satsa på ökad service till kommunens företagare och stötta de företagare som lidit stort under pandemin.

 • Samhällsbyggnadslyftet: Under 2022 fortsätter det arbete som påbörjats i år med att minska segregationen i kommunen, ett arbete som är kommunövergripande, långsiktigt och av allra högsta prioritet.
  Det handlar dels om sociala insatser men också om att bygga på ett annat sätt, att hitta en balans mellan upplåtelseformerna genom att bygga fler bostadsrätter och småhus.

 • Trygga och Snygga Sigtuna kommun: Under 2022 kommer det att läggas ännu större kraft på olika typer av trygghetsskapande åtgärder, framför allt i de fysiska miljöerna.
  Trots de många trygghetssatsningar som redan gjorts, består invånarnas känsla av otrygghet och arbetet ska därför intensifieras.

 • Arbetsmarknadspaketet: Coronapandemin har påverkat Sigtuna kommun och arbetsmarknaden hårt. Arbetet med att mildra, möta och motverka hög arbetslöshet samt att fler lever på ekonomiskt bistånd ska fortsatt ha stort fokus under 2022.
  För att minska avhopp från gymnasium och Komvux kommer studievägledningen att stärkas.
  För att nå de som varken studerar eller arbetar genomförs uppsökande insatser och satsningar på exempelvis praktik, arbetsträning och jobbcoachning kommer att förstärkas.
  Sigtuna kommun inleder även ett långsiktigt samarbete med näringslivet kring kompetensförsörjning.

 • Näringslivslyftet: Målsättningen är att Sigtuna ska vara bland de tio bästa kommunerna i landet när det gäller lokalt företagsklimat.
  För att nå dit ska kommunen under 2022 utveckla och fortsätta arbetet med att stärka dialogen med företagen, ge bättre service och skapa gynnsammare förutsättningar för små och medelstora företag att utvecklas och växa.

 • Agenda 2030: Inom alla verksamheter och i samtliga mål som Sigtuna kommun satt upp för 2022, ska såväl miljömässig som social och ekonomisk hållbarhet inkluderas.

Bifogat finns mål och budget 2022-2024 i sin helhet.

För att se videon från play.sigtuna.se måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, Olov Holst (M), kommenterar mål och budget 2022-2024.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Under kommunfullmäktige den 17 juni antogs det viktigaste styrdokumentet för Sigtuna kommun, mål och budget 2022-2024. Foto: Rosie Alm
Under kommunfullmäktige den 17 juni antogs det viktigaste styrdokumentet för Sigtuna kommun, mål och budget 2022-2024. Foto: Rosie Alm
Ladda ned bild

Dokument

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 48 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum