Konstvernissage när Halebop släpper exklusiva skateboards

Dela

Halebop har låtit sex kreatörer designa unika verk på skateboards som presenterades på en konstvernissage igår kväll. De som har använt skateboarden som en canvas är graffitimålaren Triss, rapartisten 1.Cuz, konstnären Sara-Lovise Ask Ewertson, Tiktok-kreatören Memetix, tatueraren Anna Sundvall och bildkonstnären Ikram Abdulkadir.

Det var igår på Konstart på Södermalm som en vernissage hölls där kreatörernas alster presenterades och visades upp på konstutställningen ”?”. Genom sina egna nyskapande uttryck har kreatörerna tagit fram sex unika designs på skateboards.

– Det mesta blir roligare med snygg, oväntad och relevant konst – även på en bräda. Och vi vill fortsätta ge våra gamla och nya kunder olika erbjudanden som vi tror att de gillar och uppskattar, säger Johanna Sahlman, Head of Halebop.

Kreatörerna har utgått från sig själva när de skapat sin design. Memetix, en av Sveriges största kreatörer på TikTok, skapade exempelvis sin design med hjälp av de som kommenterade på
hans video om skateboarden vara med och skapa designen. Genom att ta profilbilderna på de 22’000 personer som kommenterat kunde han med hjälp av sina programmeringskunskaper skapa en enda bild. 

Under sommaren har Halebop gjort flera så kallade limited drops, bland annat en
klädkollektion tillsammans med New Black och elscooter som promotades av Dogge Doggelito.   

Den 28 augusti kommer skateboards finnas i en liten upplaga på halebop.se för den som vill ha en unik bräda. Under dagen kommer det gå att få en skateboard på köpet när man skaffar en Samsung S20+ (5GB) inkl 15 GB. Då ingår också Samsung Galaxy Buds (värde 1 590 kronor). Abonnemanget kostar 699 kronor i månaden.

Klicka här för att se vimmelbilderna från vernissagen:
https://www.newblack.se/2020/08/art-exhibition/

Bilderna finns även att ladda ner här:
https://we.tl/t-wGpxP7aM9M

KORT OM KREATÖRERNA

1.Cuz

Artisten och rapparen 1.Cuz har på kort tid tagit Sveriges musikscen med storm. För två år sedan släppte han hitlåten Akta mannen. Sedan dess har han blivit en av de mest omtalade och intressanta namnen inom Musiksverige. Han har toppat Spotifylistorna och debutalbumet 1 år nådde första plats på Swedish Album Chart. Utöver sina framgångar med musiken så har han även gjort sig sedd som en stark debattör gällande orättvisor och hiphopens plats i den svenska medie- och finkulturen.

Ikram Abdulkadir
Ikram Abdulkadir är poet och fotograf. Vänskap och systerskap utgör kärnan i Abdulkadirs konstnärliga praktik – en känsla av samhörighet formad av hennes erfarenhet av att vara en ung, svart, muslimsk kvinna. Hennes dikter har publicerats bland annat i antologin Revolution Poetry och Mariama Jobes Sannu. Abdulkadirs bilder har publicerats i tidskrifter såsom Vice Arabia, Paletten, Sakina Magazine och VOKS. 2019 mottag hon Sven och Ellida Hjorts utställningsstipendium.

Triss
Triss [BST/NFC] firar snart tjugofem år som aktiv graffitimålare. Under dessa år har han blivit en av Sveriges största och mest inflytelserika målare. För Triss är stil drivkraften och han kombinerar kvantitet med ett kompromisslöst fokus på kvalitet. Stilmässigt ständigt på väg framåt i en fart som gör det svårt för de som försöker kopiera hans idéer att hänga med.

Sara-Lovise Ask Ewertson 
I Sara-Lovises installationer och skulpturer ifrågasätter hon funktionen kring mode och showroom. En annan väsentlig del i hennes verk är logotyper, speciellt från sportkläder och street-kulturen. Ofta använder sig Sara-Lovise av kaninen som symbol eller logotyp att jobba utifrån. Kaninen är hennes ”Nike-swosh”, en logotyp hon undersöker från flera olika perspektiv – skulptur, print på t-shirt och som tapet.

Memetix

En av Sveriges största kreatörer på TikTok. Genom att kombinera sina tre stora passioner – TikTok, datateknikutbildningen från KTH och skateboarding, tog Memetix sin design till en ny nivå. Med hjälp av sin plattform och sina fans får hans verk liv, uttryck och spridning likt ingenting annat.

Anna Sundvall
Tatueraren och illustratören Anna Sundvall tillhör en ny generations tatuerare och är egen i sitt slag. Hon finner inspiration till sina motiv i naturen och i det imperfekta. Sedan några år tillbaka har Anna varit del av teamet på unika Deepwood Tattoo i Björkhagen i Stockholm.

Nyckelord

Kontakter

Canan Yasar, presskontakt, canan.yasar@obeyapr.se

Bilder

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

Ny kortfilm ska skapa samtal om mat och identitet9.12.2020 07:00:00 CETPressmeddelande

Det kreativa kollektivet Wulira Studio vill undersöka mat kopplat till identitet, framför allt bland minoritetssvenskar – vilket har resulterat i kortfilmen Fuck Your Fusion. Filmen lyfter bland annat fram hur minoriteters matkulturer ofta blir accepterade först när trendiga fusion-restauranger plockar upp dem. Fuck Your Fusion är en del av Halebop Creative Call, en plattform som ger unga kreatörer möjlighet att utveckla sitt skapande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum