Region Örebro län

Kraftigt ökat tryck på testning för covid-19 i Region Örebro län

Dela

Antalet tester för covid-19 har ökat kraftigt i Örebro län de senaste dagarna. Från att ha legat på en låg nivå har länet hastigt närmat sig tidigare toppnivåer.

På grund av den mycket kraftiga och snabba ökningen har regionens externa labb vissa svårigheter att hinna processa alla prover inom den snabba tid de hittills gjort. Under ett par dagar framåt blir svarstider därför något längre.

- Jag tror att det i praktiken innebär att vi går från att de allra flesta proverna får svar inom 12-30 timmar till att de flesta får svar inom 20-48 timmar. Alla jobbar på för att vi ska vara tillbaka till våra snabba svarstider så snart som möjligt, säger Martin Sundqvist, överläkare, Laboratoriemedicinska kliniken, Universitetssjukhuset Örebro.

Svarstiderna är desamma för personal som allmänhet. Prover som tas på patienter analyseras med samma hastighet som tidigare.

Kontakt

Martin Sundqvist, överläkare, Laboratoriemedicinska kliniken, Universitetssjukhuset Örebro

Telefon: 019-602 35 86

E-post: martin.sundqvist@regionorebrolan.se

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum