BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Kraftsamling för barn som flyr

Dela

Idag arrangerar Bris en extrainsatt nätverksträff i samarbete med Röda Korset och UNICEF Sverige med anledning av kriget i Ukraina. Den kommer att fokusera på barnets rättigheter och behov under och efter flykt, hur läget ser ut just nu och om lärdomar från tidigare situationer då Sverige behövt ställa om för att kunna ta emot många människor på flykt.

Shutterstock.
Shutterstock.

Syftet med den digitala kunskapsträffen är att dela kunskaper och erfarenheter för ett så bra mottagande som möjligt. Deltagarna är från hela landet och bland de som anmält sig finns många medarbetare inom offentliga verksamheter som skola, socialtjänst och från flera delar av civilsamhället.

– Europa befinner sig i ett nytt skrämmande läge och många barn är på flykt. Det är viktigt att vi nu mobiliserar för ett gott mottagande för barn och familjer i Sverige, där en god samverkan myndigheter sinsemellan och mellan civilsamhälle och myndigheter är avgörande. Därför har vi nu tagit detta initiativ, för att höja kunskapen och se hur vi på bästa sätt kan säkerställa att varje barns rättigheter tillgodoses, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Under träffen kommer lägesbilder och insikter från arbetet att delas från Bris, Röda Korset och UNICEF Sverige. Vilka lärdomar kan vi dra från mottagandet 2015 och hur ser stödbehovet ut hos barn som varit med om krigs- eller katastrofhändelser?

Nätverksträffen är extrainsatt och sker inom ramen för Bris nätverk – Sveriges största nätverk för professionella som jobbar med barn. Tid: kl. 11.00-12.00 via Zoom. Är du journalist och intresserad av att närvara, var god kontakta: maria.pia.cabero@bris.se

Om Bris nätverk

Bris nätverk består av 6 400 personer som jobbar med och för barn. Här möjliggörs möten, dialog och samverkan mellan professionella från olika delar av samhället, den privata, den ideella och den offentliga sektorn. Nätverket ger inspiration, kunskapspåfyllnad och erfarenhetsutbyte. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Shutterstock.
Shutterstock.
Ladda ned bild

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum