BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsberget fortsätter växa - nya fjällstugor 2020/2021

Dela

Kungsberget har blivit en populär skidanläggning i Sverige och nu tar de nästa steg i utvecklingen. Den 1 december är det säljstart på nya fjällstugor som kommer att stå klara under 2020 och 2021.

– Resan som vi har gjort i Kungsberget, från dagsanläggning till skidort, är fantastisk och att nu utöka med fjällstugor känns som helt rätt steg att ta. Det finns en efterfrågan, samtidigt som vi tror att det kan hjälpa oss att ta ytterligare kliv framåt, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen, koncernen där Kungsberget ingår.

För några år sedan, när Kungsberget varen dagsanläggning, hade man nog svårt att förutspå den fantastiska resa som de gjort fram till nu. Idag är de en av Sveriges snabbast växande skidanläggningar och en skidort med flera boenden och mer än 20 pister. Även om boendeutbudet är relativt stort, med både lägenheter och mindre stugor har det funnits en längtan efter äkta fjällstugor på området. Totalt kommer 16 stugor att byggas på det nya området, Prinshöjden, där 5 nyckelfärdiga hus kommer att kunna säljas redan under 2020.

–Det har funnits ett sug efter fler stugor på området och att vi nu kommer att erbjuda det är självklart jätteroligt. Vi är en av de tio största skidanläggningarna när det kommer till antal skiddagar i Sverige. Stugorna kommer förhoppningsvis att göra oss till ett ännu mer attraktivt resmål för skidälskare i hela landet, säger Martina Svensson, platschef i Kungsberget.

Stugorna kommer att vara 80 kvadratmeter, med tre sovrum, två badrum, bastu, skidbod och värmesystem med golvvärme. Fokus i bygget kommer att vara att skapa prisvärda bostäder med ett långsiktigt miljötänk, där både ägare och hyresgäster kan njuta fullt ut av en härlig skidsemester.

– Vi ser Kungsberget som en mycket intressant skidort i framfart, och en möjlighet till ett långt samarbete, säger Andreas Anderstam, vd på Anderstam Fjällhus som bygger stugorna. Vi träffade ägarna och kände snabbt att vi hade en samsyn på projektet, där vi båda vill bygga i hög kvalitet, i ett långsiktigt miljömässigt tänk, men samtidigt hitta en hustyp och ett sätt att bygga husen till ett pris som inte skenar iväg prismässigt.

Säljstart för stugorna är den 1 december. Mer information hittar du på prinshojden.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum