Ticket

Kyligt vårväder ökar efterfrågan på utlandsresor

Dela

Maj har hittills bjudit på betydligt kallare väder än vanligt, med snö- och hagelbyar på många håll runt om i landet. Detta har lett till att efterfrågan på utlandsresor till varmare temperaturer ökar. Många svenskar passar på att resa iväg inom de kommande veckorna, till exempel i samband med Kristi himmelsfärd eller Nationaldagen, medan andra vill garantera en varmare semester och därför ser till att solsäkra sommaren.

- Vädret har under den sista delen av april och hittills i maj verkligen inte kunnat skryta med vårvärme på de flesta håll i Sverige. Efter en lång vinter är många trötta på kalla temperaturer och när våren låter vänta på sig vill många svenskar iväg till sydligare breddgrader för att få lite sol och värme, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Under de senaste veckorna har stora delar av Sverige haft riktigt aprilväder. Först lite varmare dagar när våren kunde börja anas – till att våren kom av sig, och byttes mot snö och temperaturer som krupit närmare nollan. Detta har gjort att efterfrågan på resor har börjat öka, både med avresa inom den kommande månaden men även resor framåt sommaren. Genom att lägga semestern i samband med Kristi himmelsfärd eller Nationaldagen behöver man inte använda så många semesterdagar, och priserna till flertalet destinationer är dessutom mycket fördelaktiga just nu vilket gör att det går att göra riktiga reseklipp.

Resmålen som för närvarande bokas mest skiljer sig en del från varandra. Värme är populärt efter den långa vintern – klassiska sol- och baddestinationer som Kreta, Mallorca och Alanya lockar många soltörstande svenskar. Även tropiska temperaturer står högt i kurs – populära Bangkok klättrar flera placeringar på topplistan. Storstäder brukar vara extra populära under våren för en weekendresa, och så även i år. Under det senaste halvåret har Paris stadigt ökat i popularitet, och toppar listan över resmålen dit svenskarna helst reser just nu.

- En kortresa till en spännande storstad är ett perfekt sätt att komma ur vinteridet. Paris är en härlig stad att möta våren i, när den ännu håller sig borta på hemmaplan, säger Katarina Daniels.

Mest bokade resmålen just nu

  1. Paris (5)
  2. Kreta (4)
  3. Mallorca (3)
  4. Alanya (2)
  5. Istanbul (1)
  6. Bangkok (9)
  7. Helsingfors (ny)           
  8. Rhodos (7)
  9. London (6)
  10. Cypern (ny)                  

Källa: Tickets bokningsstatistik


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum