Kyrkkaffe hos hemma hos biskopen

Dela

Tredje advent, söndagen den 15 december, öppnar biskop Mikael Mogren sitt hem i Biskopsgården i Västerås. Alla är välkomna på kyrkkaffe med hembakat kaffebröd efter högmässan i Västerås domkyrka som börjar kl 11.

Varje år på tredje advent öppnar biskop Mikael Mogren sitt hem i Biskopsgården.  Foto: Åke Paulsson
Varje år på tredje advent öppnar biskop Mikael Mogren sitt hem i Biskopsgården. Foto: Åke Paulsson

Kyrkkaffet i Biskopsgården är en tradition från tidigare biskopar i Västerås stift som Mikael Mogren med glädje upprätthåller. Det brukar komma mellan 300 och 400 personer till kyrkkaffet.

– Det är helt fantastiskt att kunna öppna Biskopsgården på det här viset varje år. Det är möjligt tack vare engagerade syföreningar och ungdomar från Svenska kyrkans unga som bakat och fixar. Jag är så tacksam för deras arbete, säger Mikael Mogren.

Bilder

Varje år på tredje advent öppnar biskop Mikael Mogren sitt hem i Biskopsgården.  Foto: Åke Paulsson
Varje år på tredje advent öppnar biskop Mikael Mogren sitt hem i Biskopsgården. Foto: Åke Paulsson
Ladda ned bild

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

Ny bok om Claes-Bertil Ytterberg: ”En västmanlänning bär inte sin tro på utsidan”21.11.2019 06:00:00 CETPressmeddelande

50 år som präst, 20 år som biskop, en stor gestalt i Västerås stifts, och Svenska kyrkans, historia. För många en folkkyrkans förnyare. I en ny bok skildras Claes-Bertil Ytterbergs liv och väg i Svenska kyrkan, med start i uppväxten i bruksorten Surahammar. En bakgrund som på många sätt präglat hans liv och teologiska hållning. Västmanländsk bruksbygd är inte de stora ordens mylla, som han själv säger.

Nytt biskopsbrev om klimatet24.9.2019 08:59:41 CESTPressmeddelande

Svenska kyrkan lanserar ett nytt biskopsbrev om klimatet. Det presenteras på fredag under Bokmässan i Göteborg. – Det går inte längre att blunda för att klimatkrisen också är en existentiell och en andlig kris. Den berör våra innersta känslor och värderingar, vår tro. Klimatet kräver mer av mänskligheten än tekniska, politiska och ekonomiska lösningar. Det handlar om mening, mod och hopp som befriar till handlingskraft, säger Västerås stifts biskop Mikael Mogren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum