Region Örebro län

Lägesbild corona: Fortsatt lugnt läge men pandemin är inte över

Dela

Trots att allt fler testas för covid-19 i Örebro län så fortsätter antalet nya positiva fall att minska. Det är också en fortsatt nedgång i antalet patienter som vårdas på sjukhus på grund av covid-19. En patient vårdas med intensivvård och fyra patienter vårdas på covid-avdelning.

- Den positiva trenden av smittspridningen fortsätter, men vi har fortfarande en smittspridning i samhället, säger Anna Lange, biträdande smittskyddsläkare i Region Örebro län.
- För att inte smittspridningen ska öka på nytt är det därför mycket viktigt att fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens råd om att hålla avstånd, vara noga med handhygienen och att stanna hemma om man är sjuk. Pandemin är inte över än.

Besök på äldreboenden
För ett par dagar sedan gick Socialstyrelsen ut med att närstående som har påvisade antikroppar mot SARS-CoV-2 (talande för immunitet mot covid-19) kan det medges undantag från besöksförbud på äldreboenden. Ett sådant test, som påvisar antikroppar, måste uppfylla Folkhälsomyndighetens prestandakrav och antikropparna ska vara av IgG-typ. Ett positivt antikroppstest är giltigt i sex månader.

Antikroppstester
Det är ett stort intresse för antikroppstestet och de tillgängliga provtagningstiderna blir snabbt uppbokade. Tider kan i första hand bokas via webbplatsen 1177.se där du loggar in med din e-legitimation. Nya tider läggs ut fortlöpande. Du som inte har e-legitimation kan boka vid telefonkontakt med vårdcentralen. 

Kontakt:
Anna Lange, bitr. smittskyddsläkare, telefon 019 – 602 3612

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum