Länstrafiken Örebro

Länstrafiken byter tidtabell den 15 december

Dela

15 december 2019 byter Länstrafiken tidtabell för stads- och regionbussar. I samband med tidtabellskiftet införs flera nyheter och förändringar som påverkar busstrafiken och resenärerna i Örebro län.

Tre gånger om året byter Länstrafiken tidtabell. Vid tidtabellskiftena genomförs förändringar i syfte att utveckla kollektivtrafiken i länet och ta tillvara på resenärernas önskemål.

- Vi är glada över att vi har kunnat genomföra kostnadseffektiva utökningar av kollektivtrafiken speciellt utifrån de önskemål som våra resenärer har haft en längre tid, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

De kommande tidtabellerna finns publicerade på lanstrafiken.se, och kommer inom kort att finnas sökbara i reseplaneraren på lanstrafiken.se och i Länstrafikens app.

Eftersom tidtabellerna vid hållplatser byts ut i hela länet under helgen den 13-15 december uppmanas resenärer att vara extra uppmärksamma dessa dagar så att de kollar på rätt tidtabell.

Nyheter för stadsbusstrafiken i Örebro stad

  • Linje 6 får en ny körväg genom det nybyggda bostadsområdet Södra Ladugårdsängen. Den nya körvägen når fler och nya resenärer.
  • Avgångstiderna på kvällar och helger utökas på Linje 6 och 22.
  • Ny busslinje, Linje 68, ger fortsatt kollektivtrafik i Sörby och Sörbyängen på dagtid. Dessutom får busslinjen direkt anslutning till USÖ.
  • Avgångarna blir fler mellan Vivalla, Örebro Centrum och Universitetet.
  • Linje 78 förlängs och kommer att trafikera sträckan Risbergska-Örebro resecentrum-Vivalla centrum.
  • Från den 15 december får alla resenärer med en biljett giltig för resor i Örebro stad möjlighet till på- och avstigning på Linje 521 vid hållplatserna mellan USÖ och Nyponlunden. Resenärer mellan Mellringe och stan får därmed fler resmöjligheter.

Nyheter för regionbusstrafiken i Örebro län

  • Pendlingsmöjligheterna mellan Nora och Örebro utökas.
  • Kollektivtrafiken förbättras i industriområdet norr om Lindesberg. Tre nya hållplatser tillkommer när linje 380 får en ny körväg.
  • Kvällstrafik införs på fredagar från Örebro till Grythyttan och Hällefors. Senaste turen kommer att avgå vid 21.30.

Mer information kring förändringar och nyheter som rör busstrafiken och hållplatser i Örebro län vid tidtabellskiftet hittar du på lanstrafiken.se/tidtabellskifte

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro börjar gälla från 14 april3.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Länstrafiken tidigarelägger sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro. Den nya tidtabellen börjar gälla 14 april. Tidigareläggningen från juni till april sker med anledning av att Länstrafiken vill skapa en bättre beredskap för störningar i trafiken, utifrån ett högt antal sjukskrivningar bland bussförarna. Sommartidtabellen för 2020 medför inga större förändringar i linjesträckningar eller hållplatser, men antalet avgångar reduceras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum