IKEA

Lek, visa upp och lek om igen: IKEA och LEGO Group lanserar kreativ lösning som förenar lek och förvaring

Dela

Idag kan IKEA of Sweden AB och LEGO Group avslöja resultatet av sitt samarbete. De två varumärkena har slagit sina påsar ihop för att skapa en lekfull förvaringslösning, BYGGLEK. BYGGLEK består av en serie förvaringslådor med LEGO® knoppar och en uppsättning specialgjorda klossar som uppmuntrar till lek och gör förvaringen i hemmet lite roligare. BYGGLEK säljs i alla svenska IKEA varuhus och på IKEA.se från och med den 1 oktober 2020.


Med övertygelsen
om att leken gör både hemmet och världen bättre, tog IKEA of Sweden AB och LEGO Group sig an uppgiften att rensa bort hinder för att den vardagliga leken, och samtidigt skapa något praktiskt men ändå lekfullt som både barn och vuxna kan uppskatta tillsammans.  

Leken är det mest intuitiva och kraftfulla sättet för barn att lära och växa på. Men barn och vuxna ser ibland på lek och kreativitet i hemmet på olika sätt. Där vuxna ofta behöver struktur och organisation, ser barn en stimulerande och kreativ miljö där de naturligt vill leka, pausa, och sedan leka igen.*

När man städar upp och omorganiserar barnens kreativa område under tiden som de leker, så avbryter man inte bara leken utan också deras kreativa uttryck och utveckling 

Därför ville IKEA of Sweden AB och LEGO Group skapa en förvaringslösning som i sig själv erbjuder en rolig och lekfull upplevelse. BYGGLEK Lådor är utrustade med LEGO knoppar ovanpå locket och frampå lådan så att barnen kan införliva förvaringslådorna i sin lek, som en del av sina LEGO verk. De kan förvara sina berättelser i lådorna, eller stolt visa upp sina skapelser ovanpå.

- Hos IKEA tror vi alltid på lekens kraft. Leken låter oss undersöka, experimentera, drömma och upptäcka, säger Andreas Fredriksson, designer IKEA of Sweden. Där vuxna ofta ser stök, ser barn en stimulerande, kreativ miljö. BYGGLEK hjälper till att överbrygga gapet mellan synsätten och tryggar mer kreativ lek i hemmen runt om i världen. Dessutom passar BYGGLEK kollektion perfekt med andra IKEA produkter och gör det på så sätt möjligt för ditt barns kreativitet att bli en fin och unik dekoration i ditt hem.

- BYGGLEK är mer än bara lådor, säger Rasmus Buch Løgstrup, designer LEGO Group. Det är förvaring och lek i ett. BYGGLEK förser familjer med ett sortiment som hjälper till att skapa plats för mer lek i vardagen – den skapar kreativitet och gör det möjligt att ha roligare tillsammans. Det är möjligt att leka, visa upp de coola verk man skapat, och sedan gå tillbaka till leken, göra om, skapa nytt, och börja om igen. BYGGLEK handlar om oändliga möjligheter, precis som hela LEGO systemet.

BYGGLEK består av fyra olika produkterett set med tre små lådor och två set med större lådor och ett set med LEGO klossar för att kickstarta den lekfulla upplevelsen. BYGGLEK kan användas med alla existerande och kommande LEGO delar eftersom knopparna som används på framsida och ovansida av locket är del av LEGO systemet. Att leka med LEGO klossar gör det möjligt för barn att bygga och bygga om sina berättelser och utveckla grundläggande färdigheter för vårt århundrade. Med BYGGLEK hoppas IKEA of Sweden AB och LEGO Group kunna utvidga LEGO lekupplevelsen genom att erbjuda en rolig och kreativ förvaringslösning som är lika lekbar som funktionell. 

Sortiment och pris:

BYGGLEK LEGO® klossar 201 bitar, blandade färger, 149 KR
BYGGLEK LEGO® låda med lock 26 cm x 18 cm x 12 cm, vit 129 KR
BYGGLEK LEGO® låda med lock 35 cm x 26 cm x 12 cm, vit 149 KR
BYGGLEK LEGO® låda med lock set om 3, vit 99 KR 

 * I IKEA Play Report tillfrågades barn om vad de ville ha och 47 procent av de tillfrågade svarade att de skulle vilja ha mer lektid med sina föräldrar. 90 procent av de tillfrågade föräldrarna ansåg att lek är grundläggande för att må bra och vara lycklig. I LEGO Play Well-studien 2020, förstår föräldrarna vikten av att låta barn leka som barn leker. 8 av 10 medger att barnens stökiga lekar hjälper barnen att känna sig fria och hjälper dem att utveckla sin kreativitet (85%).
Ändå är det 1 av 2 föräldrar som oroar sig över att barnen stökar ner när de leker och känner att de vill
städa upp till och med när deras barn fortfarande leker (51%). 9 av 10 barn bekräftar detta och säger att deras föräldrar säger till dem att plocka undan medan de fortfarande leker (90%).
 

BYGGLEK säljstartas 1 oktober 2020 i alla svenska IKEA varuhus och på IKEA.se 

Ladda ner högupplösta bilder: Bildbanken

Pris- och produktinformation: Pressmaterial (Pdf)

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 20 IKEA-varuhus, IKEA Kök samt e-handel i Sverige. Varuhusen hade 37 miljoner besök och IKEA.se 113 miljoner besök under verksamhetsåret 2019. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 9 400 inom varuhusorganisationen.

 

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

Ingka Group ökar sina hållbarhetsinvesteringar med över 6 miljarder kronor under hela kommande år2.9.2020 16:04:09 CESTPressmeddelande

Ingka Group kommer att öka sina investeringar med syfte att nå IKEA:s övergripande mål att bli klimatpositivt till år 2030*. Under kommande 12 månader har koncernen åtagit sig att investera cirka 6 miljarder kronor i företag, lösningar och i den egna verksamheten, vilket innebär att den totala summan för investeringar i hållbarhet uppgår till 3,8 miljarder euro – närmare 40 miljarder kronor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum