Linköpings kommun

Linköping stänger alla idrottsanläggningar

Dela

Alla idrottsanläggningar i Linköpings kommun stängs med omedelbar verkan fram till och med den 24 januari. Det är följden av de nya åtgärder som regeringen presenterade den 18 december.

På grund av den fortsatta smittspridningen har regeringen tagit beslut om ett antal nya åtgärder. Bland annat innebär de nya åtgärderna att all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och som inte är nödvändig omedelbart bör stängas fram till den 24 januari.

Därför har Linköpings kommun fattat beslut om att alla idrottsanläggningar i kommunen stängs med omedelbar verkan och fram till och med den 24 januari. Beslutet fattas på delegation från Kultur- och fritidsnämnden, och omfattar all verksamhet förutom bokningar för elitidrott.

– Vi måste bidra på alla sätt vi kan för att bromsa smittspridningen. Det är ett nödvändigt beslut, även om jag vet att det kommer att bli tufft för många Linköpingsbor. Inte minst våra barn och ungdomar, säger Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör.

Kommunen bevakar kontinuerligt frågan och kommer att anpassa sig efter den information som Folkhälsomyndigheten och övriga beslutande myndigheter lämnar. Därför kan beslutet komma att justeras om så krävs.

De föreningar och anläggningar som berörs av stängningen har informerats av Kultur- och fritidsförvaltningen.

Anläggningar som omfattas av nedstängningen:

  • Konstgräsplaner
  • Smedstad Ridsportcenter och Vallastallet
  • Ishallar, bandyplan och Isovalen
  • Sporthallen och övriga idrottshallar
  • Friidrottsanläggningar
  • Simhallar
  • Hangaren och Wahlbeckshallen
  • Omklädningsrum i Vidingsjö och Ryd

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum