Stockholms stad

Ljusinstallation ger liv åt Kista busstorg

Dela

Vad är en drömplats? Medborgare ger sitt svar genom en ”Upplyst mötesplats”, en ljusinstallation på Kista busstorg som tar plats från den 29 december och pågår till och med mars 2021. Projektet är en del av Stockholms stads platssamverkan för ett trivsamt och tryggt Kista busstorg.

Ljusinstallationen har skapats i samverkan med bland andra ungdomar som bor eller verkar i stadsdelsområdet som omfattar Akalla, Husby, Kista och Rinkeby. Projektet är ett samarbete mellan Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning och organisationen ARTmovement.

I november och december hölls distansworkshops i foto där de medverkande använde kamera eller mobiltelefon som verktyg för att gestalta sin drömplats på ett abstrakt sätt. Tillsammans med ljusdesigner Martin Kempe har de medverkande samskapat en visualisering av röster och tankar om vad en drömplats är.

Röster från två deltagare:

”Det är så fint att vi kan mötas i ljuset och dela upplevelser tillsammans på ett annat sätt”

”Busstorget i Kista är en plats jag spenderar mycket tid på och nu kommer jag att känna stolthet varje gång jag är där”

Bilderna projiceras på Kista busstorg från och med den 29 december 2020 till och med mars 2021. Bildspelet visas mellan kl 06.00-10.00 och 15.00-01.00. 

ARTmovement är en politisk och religiöst obunden organisation som arrangerar konstupplevelser och samskapande konstverk för att möjliggöra möten och erfarenhetsutbyten.

Platssamverkan Kista busstorg

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning har i samverkan med trafikkontoret, stadsbyggnadskontoret, exploateringskontoret och trafikförvaltningen under 2020 inlett ett arbete med platssamverkan för Kista busstorg.

Syftet med platssamverkan är att utveckla och förbättra det offentliga rummet för att platsen ska bli tryggare och trivsammare. Hittills har samverkat resulterat i utökad städning och spolning av busstorget, installation av trygghetskameror, ny och förstärkt belysning, ommålning av delar av konstruktionen samt att en gestaltningsgrupp bildats för att se över platsens gestaltning under ledning av trafikkontoret.

Nyckelord

Kontakter

Kontaktperson: Maria Kearsley, samhällsplanerare, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning
e-post: maria.kearsley@stockholm.se
telefon: 08-508 02 651

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Taikotrummor, kungliga hästar och digitalt dansgolv i Kulturnattens sex timmar långa livesändning!19.4.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under Kulturnatt Stockholms sex timmar långa sändning “Kulturnatts-TV” får vi inte bara uppleva världspremiären av Aino Tenkanens “Inner Circle” på Konserthuset Stockholm utan också besöka Livrustkammaren och Hovstallet, se indigofärgning till rytmerna av taikotrummor och shinobuéflöjt, dansa på Kvinnohistoriskas och Scenkonstmuseets digitala dansgolv och mycket mer!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum