Naturvetarna

Madeleine Warghusen är Naturvetarnas nya förhandlingschef

Dela

I rollen som förhandlingschef är Madeleine Warghusen också avdelningschef för Förhandling. Hon kommer närmast från chefsorganisationen Ledarna, där hon var avtals- och branschansvarig.

-         Jätteroligt att komma till Naturvetarna - det hållbara förbundet - och leda förhandlingsarbetet inför en spännande höst när avtalsrörelsen ska återupptas.

Madeleine börjar sitt nya jobb på distans, då samtliga på Naturvetarnas kansli arbetar hemifrån för närvarande som en följd av coronapandemin.

-          Det har fungerat förvånansvärt bra första veckan, även om jag ser fram emot att möta medarbetarna på plats när restriktionerna lättar.

Tidigare har Madeleine varit chef på Gröna Arbetsgivarna och hade Naturvetarna som motpart.

-          Den erfarenheten får jag nytta av nu. Det är en fördel att ha sett saker ur andra perspektiv.

Under sin karriär har hon också varit departementssekreterare på Jordbruksdepartementet (Landsbygdsdepartementet i dag) och strategisk chef på LRF.

På Naturvetarna har hon nya utmaningar.

-          Det är en tjusning att leda en grupp mycket kompetenta och självständiga individer. I det ligger att säkerställa gruppens utveckling och gemensamma lärande för att på så sätt bli ännu proffsigare och leverera optimal medlemsnytta.

Naturvetarna är part i avtalen med Innovations- och kemiföretagen (IKEM) och med Gröna arbetsgivarna inom branscherna skog, lantbruk och trädgård. På uppdrag av Sveriges Veterinärförbundet förhandlar Naturvetarna också avtalet för veterinärer med Gröna arbetsgivarna.

-          Som agronomekonom är känslan lite som att komma hem. Jag är naturvetare i hjärtat och är lika intresserad av livsmedelsproduktion och skog som life science och miljö. Jag har varit medlem i Naturvetarna ända sedan studietiden på SLU.

Nyckelord

Kontakter

Madeleine Warghusen
Förhandlingschef
073-366 24 11
madeleine.warghusen@naturvetarna.se

Bilder

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har cirka 33 500 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum