Järfälla Kommun

Mål och budget i Järfälla 2020

Dela

Ordning i ekonomin och en budget i balans med prioriteringar inom bland annat skola, hemtjänst och trygghetsarbete, det är delar av innehållet i Mål och budget för 2020 som kommunstyrelsen i Järfälla beslutade om den 3 juni.

En tydlig prioritering av skolan ska bidra till att målen om bättre resultat och studiero uppfylls. Istället för riktade satsningar förstärks skolpengen vilket gör att varje rektor eller skolledare kan prioritera de insatser den bedömer behövs mest för att nå målen.

– Detta är en budget där vi väljer att prioritera verksamheterna i så stor utsträckning som möjligt. Genom att minska administrationen kan vi höja pengen till skolans verksamhet vilket också är Alliansens mest prioriterade fråga och vi kan samtidigt höja ersättningen till hemtjänstutförarna, vilket inte har gjorts på många år, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ny budgetprocess 

Järfälla kommun gör om processen kring budgetarbetet och beslutar från och med 2019 om kommande års budget redan i juni. Detta för att verksamheterna i god tid ska känna till budgetförutsättningarna för kommande år och ha hösten på sig för verksamhetsplanering och arbete med en detaljerad budget.

Beslut om Mål och budget 2020 tas slutgiltigt i kommunfullmäktige den 17 juni.

Här kan du ta del av ärendehandlingarna för Mål och budget 2020 från kommunstyrelsen den 3 juni.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla sedan den 15 oktober 2018. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75

073-077 79 75john.backvid@jarfalla.se

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum