Kommunal

Malin Ragnegård vald till förbundsordförande för Kommunal

Dela

Idag, den 31 maj 2022, beslutade Kommunals kongress att enhälligt välja Malin Ragnegård till förbundsordförande för Kommunal.

Malin Ragnegård, förbundsordförande
Malin Ragnegård, förbundsordförande

- Jag är både stolt och hedrad över att ha blivit vald till förbundsordförande för vår förening. Att bli vald av medlemmarna det finaste förtroende man kan få. Jag ska göra allt för att Kommunal ska bli en stark aktör som alltid driver medlemmarnas frågor, oavsett om det är gentemot arbetsgivare eller beslutsfattare, säger Malin Ragnegård förbundsordförande Kommunal.

Kommunal är Sveriges största välfärdsförbund med över en halv miljon medlemmar. Vi ska tillsammans flytta fram våra positioner på alla fronter och ta ordentligt med plats i debatten. Det gör vi genom att organisera oss på arbetsplatserna och bli fler. Det som är bra för medlemmarna i Kommunal är också bra för svensk välfärd, säger Malin Ragnegård, förbundsordförande Kommunal.

Malin Ragnegård blev fackligt aktiv vid 21 års ålder då hon jobbade som personlig assistent i Falu kommun. Mellan 2015 och 2020 var Ragnegård avdelningsordförande för Kommunal Bergslagen. I september 2020 valdes hon till förbundssekreterare för Kommunal. I november 2021 efterträdde hon, i egenskap av förste vice ordförande, Tobias Baudin som förbundsordförande för Kommunal.

Kommunals kongress äger rum på Svenska Mässan i Göteborg, från den 31 maj till den 3 juni. Kongressen är Kommunals högsta beslutande organ och de 188 ombudens uppgift är att besluta om Kommunals fackliga arbete framgent samt att välja vilka som ska få förtroendet att sitta i Kommunals förbundsstyrelse och förbundsledning.

Kontakter

Bilder

Malin Ragnegård, förbundsordförande
Malin Ragnegård, förbundsordförande
Ladda ned bild

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

Ny överenskommelse för ökad anställningstrygghet20.6.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Efter konstruktiva förhandlingar så har Kommunal och Vårdföretagarna kommit överens om att de nya reglerna om särskild visstidsanställning kommer att bli tillämpliga på avtalsområdena vård och behandling samt omsorg och äldreomsorg. Det innebär att Kommunal nu säkerställt att den viktigaste anställningsskyddsfrågan inom paketet trygghet och omställning får fullt genomslag på avtalsområdena. Resultatet av förhandlingarna kommer stärka medlemmarnas ställning på arbetsmarknaden och öka tryggheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum