Ticket

Mallorca mest populära resmålet bland barnfamiljer i sommar

Dela

Semester från jobbet är inte alltid lika med lugna, avkopplande veckor i hängmattan – detta är småbarnsföräldrar högst medvetna om. En semesterresa där barnen kan leka i poolen och det vanliga matlagningsstöket byts ut mot restaurangbesök blir därför extra avkopplande. Populära Mallorca, med många barnvänliga boendealternativ, lockar flest familjer i sommar.

- Mallorca är återigen en sommarfavorit bland svenska barnfamiljer. Här finns många barnanpassade hotell där föräldrarna verkligen kan koppla av, men också möjligheter till spännande utflykter – och såklart Palma, en ljuvlig stad, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Dagens småbarnsföräldrar hör till en resande generation, som ofta har rest mycket när de själva var barn. Många föräldrar vill gärna visa sina barn världen, och kanske återuppleva tidigare besökta resmål tillsammans. Att resa iväg under sommarsemestern gör avkopplingen lättare att hitta – inte samma stök kring tider att passa, mat som trots ledighet måste handlas och lagas, och kanske låta barnen ha roligt på en barnklubb för en stunds lugn och ro på egen hand.

För barnfamiljer kan det löna sig att satsa lite mer på boendet, eftersom man tenderar att spendera större tid av semestern på hotellet. Bra poolområden och aktiviteter för barnen underlättar, men också möjligheten till roliga utflykter att uppleva hela familjen tillsammans.

Kroatien, med Split som främsta resmålet, har under de senaste åren blivit ett av svenska resenärers favoritresmål – och detta gäller även för resenärer med barn. Själva staden Split är lagom stor, och mysig med många vackra gågator och gränder att upptäcka. Från staden är det lätt att ta sig ut till de närliggande öarna, vilket gör Split till ett perfekt resmål för de familjer som både vill resa bekvämt och barnvänligt, men utan att göra avkall på upplevelserna och äventyren.

Utöver Kroatien har andra delar av östra Medelhavet trendat det senaste året, och är inför sommaren fortsatt lika populärt. Främst Antalyakusten lockar många familjer i år, med vackra semesterorter som ett pärlband längs kusten och ett plånboksvänligt prisläge.

Mest populära resmålen i sommar bland Sveriges barnfamiljer

  1. Mallorca
  2. Split
  3. Antalya
  4. Rhodos
  5. Kreta
  6. Bangkok
  7. Malaga
  8. Cypern
  9. Paris
  10. Alicante

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 5 maj med avresa den 1 juni – 31 augusti 2019, barnfamiljer


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke.

Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

Tel:073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Krav på coronatester och hälsodeklarationer vid resor i coronatider9.7.2020 05:10:00 CESTPressmeddelande

Efter att UD den 30 juni hävde sin avrådan för resor till 11 länder så har resebokningarna stadigt ökat igen. Resmålen kan dock fortfarande ha olika regler och restriktioner för svenska resenärer, och krav på coronatester på flygplatsen eller att man måste fylla i onlineformulär innan man reser till landet skapar förvirring bland svenska resenärer, rapporterar resebyrån Ticket.

Osäkerhet kring corona ger uppsving för charter och paketresor7.7.2020 05:10:00 CESTPressmeddelande

UD hävde den 30 juni sin avrådan för resor till 11 länder, och under juli börjar charterbolagen återigen flyga till de populära sommarresmålen i Spanien, Grekland och Kroatien. Osäkerheten kring vad som gäller har samtidigt lett till att nästan 40 procent av semesterresenärerna väljer att boka charterresa eller paketresa istället för att boka flygbiljetten och hotellet separat, visar statistik från resebyrån Ticket.

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum