Svensk Handel

Martin Kits ny chef för Näringspolitik och opinionsbildning på Svensk Handel

Dela

För att ytterligare stärka Svensk Handels påverkansarbete har Martin Kits anställts som ny chef för avdelningen Näringspolitik och opinionsbildning. Han har varit stabschef hos Ebba Busch och kommer närmast från byrån Nordic Public Affairs, där han även varit anlitad som tillförordnad kommunikationschef för Svensk Handel.

- Jag ser verkligen fram emot att få bidra till att stärka Svensk Handels opinionsbildande arbete. Handeln är en spännande bransch i ständig förändring. Att handelns företag får rätt förutsättningar att konkurrera är oerhört viktigt, inte minst för att värna de många jobb och stora skatteintäkter som handelns företag skapar, säger Martin Kits.

I syfte att förstärka påverkansarbetet genomför Svensk Handel en organisationsförändring där avdelningarna Näringspolitik och Kommunikation slås ihop och bildar den nya avdelningen Näringspolitik och opinionsbildning. Svensk Handels vd Sofia Larsen är glad att Martin Kits vill leda den nya avdelningen.

- Detta är en strategiskt viktig rekrytering för att vässa Svensk Handels långsiktiga påverkansarbete och säkra att handelns frågor hamnar högt på den politiska dagordningen. Martins gedigna erfarenhet av politik, näringsliv och kommunikation kommer att bli väldigt värdefulla för Svensk Handel. Dessutom känner Martin verksamheten väl, säger Sofia Larsen.      

Martin Kits har tidigare varit stabschef åt Ebba Busch och var under alliansregeringen även stabschef hos Göran Hägglund i Regeringskansliet.

Han tillträder tjänsten den 1 oktober.

Nyckelord

Kontakter

Svensk Handels pressjour, 010-471 86 50

Bilder

Om

Svensk Handel
Svensk Handel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

010-47 18 500http://www.svenskhandel.se

Svensk Handel är en bransch- och arbetsgivarorganisation för små och stora företag inom parti-, detalj- och e-handeln. Handeln utgör en dryg tiondel av Sveriges BNP och Svensk Handels drygt 9 000 medlemsföretag har sammanlagt 250 000 människor anställda.

Ordförande är Anders Svensson och vd är Sofia Larsen. Svensk Handel ingår i Svenskt Näringsliv.

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum