ŠKODA Sverige

Maxpoäng till ŠKODA KODIAQ från Euro NCAP

Dela

- Vuxenskydd med 92 procents poäng 
- Högsta poäng i sidokrockskydd 
- Högsta säkerhetsnivå i nya ŠKODA-suven 
- Senaste förarassistans- och säkerhetssystemen både förhindrar olyckor och mildrar krockvåldet

ŠKODA KODIAQ har högsta betyg i krocksäkerhet, enligt krocktestinstitutet Euro NCAP. Med 92 procent i vuxenskydd och högt betyg för skyddet av såväl barn och fotgängare samt avancerade säkerhetssystem belönades nya KODIAQ med fem stjärnor av fem möjliga. 
KODIAQ är den sjunde ŠKODA-modellen på rad att belönas med maximala fem av fem stjärnor i Euro NCAPs krocktester, vilket tydligt demonstrerar den höga standarden av säkerhetssystem utvecklade av ŠKODA.

Euro NCAP genomför några av de allra mest krävande säkerhetstester. Därför är vi mycket stolta över att ha nått högsta möjliga betyg, säger Christian Strube, utvecklingschef på ŠKODA. 
- Nya KODIAQ har en lång lista av innovativa tekniker och smarta lösningar ombord. Vi har höjt den passiva säkerheten och karossen som sådan bidrar starkt till den höga säkerheten. Dessutom har vi utökat antalet avancerade säkerhetshetsystem så att många olyckor till och med kan undvikas helt.

Fem av fem stjärnor 
Euro NCAP gav KODIAQ hela 92 procent i betyg för vuxenskydd, samtidigt som skyddet vid sidokollision också bedömdes som bra med gott skydd för alla utsatta delar av förarens och passagernaras kroppar. Även nackskyddet poängterades som extra bra. 
Euro NCAP berömde dessutom speciellt funktionen i den standardmonterade autobromsen, som är aktiv i såväl låg som hög hastighet. 
Högsta betyg fick också KODIAQ för fotgängarskyddet.

ŠKODA KODIAQ är standardutrustad med nio krockkuddar som skyddar samtliga åkande. Dessutom är trepunktsbälten standard på samtliga sittplatser och baksätet har ISOFIX-system för fastsättning av barnstolar. KODIAQ är dessutom utrustad med automatisk aktivering av varningsblinkers i händelse av en panikbroms och stoppad bränsleförsörjning om bilen krockar. 
Om bilen känner av att en krock är nära aktiveras Crew Protect Assist som stänger sidorutor och taklucka och spänner åt säkerhetsbältena i framsätet för att mildra skadorna. Efter krocken aktiveras dessutom multikollisionsbromsen som förhindrar bilen att rulla iväg.

Standardutrustad med automatiskt SOS-larm 
I Sverige är ŠKODA KODIAQ standardutrustad med ŠKODA Connect som bland annat innehåller automatisk larmuppringning. Om bilens krockkuddar löses ut larmar bilen automatiskt SOS och meddelar position och antal bältade, för att så snabbt som möjligt få rätt hjälp till platsen. 
KODIAQ är också utrustad med ett stort antal kameror och radar- och lasersensorer. Autobromsen Front Assist med City Emergency Brake och fotgängarigenkänning bromsar automatiskt för att antingen helt undvika eller åtminstone mildra en kollision. Manöverassistenten och Rear Traffic Alert har dessutom autobroms vid backning. 
KODIAQ kan också utrustas med adaptiv farthållare, filhållningsassistent, döda vinkel-varnare, kökörningsassistent, vägskyltsigenkänning och trötthetsvarnare.

Krocktestat bilar sedan 1997 
Euro NCAP är ett samarbete mellan Europas transportmyndigheter, fordonsföreningar och försäkringsbolag och har huvudkontor i Belgien. Organisationen genomför krocktester av nya bilar och betygsätter dem utefter tillgängliga säkerhetsystem, vilket man gjort sedan organisationen grundades 1997.

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 54, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2016. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum