Trafikverket

Media välkomnas när motorvägsbron på E6 skjuts på plats

Dela

Efter knappt en veckas avstängning är det dags att skjuta motorvägsbron på E6 på plats. Detta är en del av arbetet med att bygga ut järnvägen mellan Lund och Arlöv.

För att kunna flytta bron till sitt rätta läge har Trafikverket låtit gjuta åtta betongklackar med kraftiga domkrafter med hjul. Bron kommer att lyftas upp ungefär 10 cm från marken för att sedan långsamt skjutas framåt. När bron nått sitt slutläge sänks den ner igen och domkrafterna tas bort. Att flytta bron kommer att ta cirka 10-12 timmar.

Trafikverket välkomnar media att närvara vid arbetet.

Tid: 13.30, tisdagen den 16 oktober.

Plats: Samling på Företagsvägen 14, Arlöv. Därifrån tar vi oss gemensamt till platsen för arbetet.

Kontaktperson: Eva Oskarsson, kommunikationsansvarig, 010-123 71 48

 

Fakta: Projekt Lund-Arlöv, fyra spår

Södra stambanan mellan Ringvägen i Lund och Arlöv byggs ut från två till fyra spår. Utbyggnaden ger ökad kapacitet, färre trafikstörningar och minskat buller. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup byggs om och en ny station byggs vid Klostergården i Lund.

Byggperiod: 2017-2024

Budget: cirka 5 miljarder kronor

Entreprenör: Joint Venture NCC/OHL

Läs mer om projektet: www.trafikverket.se/lund-arlov

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum