Spanska Turistbyrån

Några av Europas charmigaste byar vid havet är i Spanien

Dela

Spaniens kustlinje är cirka 600 mil lång, och längs den finns några av Europas charmigaste byar. Om du vill lägga upp en resväg har du många olika regioner att välja emellan. Både i norr och längs Medelhavets kust hittar du små byar där du kan flanera i smala gränder för att så småningom komma fram till livliga fiskehamnar med härliga uteserveringar och restauranger. Här får du våra tips.

Om du väljer att följa Atlantkusten i norra Spanien, finns det några ställen du absolut inte får missa:

Muros, Galicien

Denna fiskeby har ett fint centrum med hus byggda i sten. Promenera gärna längs Paseo de la Marina fram till hamnen. Cirka sju varje kväll öppnar marknaden med sina stånd, och du kan köpa dagens fångst. Mycket mer galicisiskt än så här blir det inte.

Cudillero, Asturias

Här kan du strosa omkring i en by med branta smala gator och gamla vackra byggnader målade i pastellfärger. Nere i hamnen guppar små fiskebåtar. Riktigt pittoreskt!

Hondarribia, Baskien

Vid gränsen mot Frankrike hittar du denna muromgärdade lilla stad, en av Baskiens allra vackraste. Byggnader från barocken och små hus med balkonger i trä i salig blandning. Sedan en tid tillbaka är orten vallfärdsmål för matälskare från hela världen.

Om du istället bestämmer dig för att åka längs Medelhavet, kan du hitta underbara platser som:

Cadaqués, Katalonien

Byn var Dalís favorit. Stäng av mobilen, promenera längs de vita gränderna och njut av en av de finaste byarna längs Spaniens kuster.

Tabarca, Valenciaregionen

Till denna ö på knappt 0'3 km² kommer du från olika hamnar på Costa Blanca. Innanför den medeltida muren finns cirka hundra gamla hus och där bor det hela 51 personer (2019).

Mojácar, Andalusien

Speciellt för byn är de vita husen som byggda i backarna runt en kulle. Mojacar har varit ett Mecka för konstnärer och gamla hippies sedan decennier.

Denna lista kunde bli mycket längre, men vi håller den kort för idag. Skönheten och särprägeln på desa platser kommer inte att göra dig besviken.

För mer info kan du ta en titt på vår hemsida www.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Muros, A Coruña, Galicia.
Muros, A Coruña, Galicia.
Ladda ned bild
Cudillero, Asturias.
Cudillero, Asturias.
Ladda ned bild
Hondarribia, Baskien / Roman Belogorodov, Shutterstock
Hondarribia, Baskien / Roman Belogorodov, Shutterstock
Ladda ned bild
Cadaqués, Girona, Katalonien
Cadaqués, Girona, Katalonien
Ladda ned bild
Tabarca, Alicante, Comunidad Valenciana
Tabarca, Alicante, Comunidad Valenciana
Ladda ned bild
Mojácar, Almería, Andalusien.
Mojácar, Almería, Andalusien.
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum