Statens medieråd

Näthjälp till föräldrar på arabiska och somaliska

Dela

Vad kan föräldrar göra för att stötta sina barn på internet? Statens medieråds broschyr kring detta har nu översatts från svenska till arabiska, somaliska och engelska.

– Vi vill försöka möta behovet av tips och råd även från icke svensktalande föräldrar, säger Helena Dal, verksamhetsansvarig för information och vägledning vid Statens medieråd, som tagit fram informationen inom ramen för kampanjen No Hate Speech Movement.

Broschyren innehåller fakta om barns och ungas nätanvändning och om näthat, fem konkreta råd som hjälper föräldrar att prata med sina barn om deras digitala vardag och vart man kan vända sig om man behöver mer hjälp.

Foldern finns tillgänglig på landets bibliotek och kan också laddas ner från Statens medieråds hemsida.

För mer information, kontakta Anna Fagerström, anna.fagerstrom@statensmedierad.se , 0707-95 26 26.

Ladda ner broschyren på arabiska

Ladda ner broschyren på somaliska

Ladda ner broschyren på engelska

Ladda ner broschyren på svenska

Statens medieråd har i uppdrag att verka för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten fastställer också åldersgränser för biograffilm som är avsedd att visas för barn under 15 år. För mer information, besök myndighetens webbplats www.statensmedierad.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Statens medieråd
Statens medieråd
Box 27204
102 53 Stockholm

08-665 14 60http://statensmedierad.se

Statens medieråd är en myndighet som har i uppdrag att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten följer medieutvecklingen och forskning kring barn och unga, sprider information, ger vägledning om barns och ungas mediesituation samt ansvarar för att fastställa åldersgränser för biograffilm som ska visas för barn under 15 år.

Följ Statens medieråd

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Statens medieråd

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum