Aleris

Niclas Skyttberg ny chefläkare i Aleriskoncernen

Dela

Med det uttalade uppdraget att ytterligare stärka den medicinska kvaliteten och öka takten i den digitala omställningen till framtidens hälso- och sjukvård har Aleris rekryterat Niclas Skyttberg som ny chefläkare (CMO).

Niclas Skyttberg.
Niclas Skyttberg.

Niclas Skyttberg är specialist i anestesi och intensivvård med en PhD i medicinsk informatik och kommer närmast från rollen som avdelningschef för medicinsk informationsförsörjning (CMIO) och chefläkare på Karolinska Universitetssjukhuset. Dessförinnan har han arbetat i liknande roller inom Capio, samt hos leverantörer av journalsystem.

– Med sin breda och djupa erfarenhet av att stärka den medicinska agendan på ett modernt sätt, samt förmågan att översätta innovation till praktisk nytta för såväl patienter som medarbetare, är Niclas rätt person att bidra till att ytterligare öka hastigheten i att utveckla nya och bättre lösningar för våra patienter så att de tryggt, säkert och smidigt ska kunna få vård på det sätt som bäst möter deras behov, säger Sofia Palmquist, koncernchef Aleris.

– Jag ser verkligen fram emot att vara med och bidra till att förverkliga Aleris ambitiösa resa mot en ännu bättre och mer tillgänglig hälso- och sjukvård i Skandinavien. Aleris är snabbfotade, och har därför stora möjligheter att driva omställningen till moderna arbetssätt, nya digitala verktyg och datadriven utveckling för att på så sätt göra vården både enklare och säkrare. Samtidigt är det viktigt att påpeka teknik inte är ett mål i sig, det är ett medel för att öka tillgängligheten och att frigöra tid till det personliga mötet mellan patienter och vårdgivare, säger Niclas Skyttberg.

Aleris vision är att bidra till ett friskare och bättre samhälle genom att göra det lättare för patienter att få rätt hjälp i tid. Samtidigt som vi bidrar till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar som ökar tillgängligheten och kvaliteten i vården.

Hög medicinsk kvalitet, innovativa arbetssätt med stöd av digitala verktyg är Aleris viktigaste strategier för att utveckla vården för patienter, medarbetare och samarbetspartners i hela Skandinavien.

Niclas Skyttberg tillträder sin roll den 2 november 2020 och kommer att ingå i Aleris koncernledning.

Kontakter

Bilder

Niclas Skyttberg.
Niclas Skyttberg.
Ladda ned bild

Om

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar för en bättre vård. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Aleris har totalt 5,700 medarbetare och omsätter cirka 7 miljarder SEK. Aleris ägs av Triton.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum