Consid

Norrköpings nya utseende klart

Dela

Nu presenteras Citys nya utseende: NKPG City. Den visuella identiteten utgår från en blandning av Norrköpings långa industrihistoria och en modern stadskärna i ständig förvandling.

-Jazz eller jeans, milkshake eller museum. Nyckeln är initiativet till samverkan som stärker mångfalden och attraktionen. Då blir NKPG CITY en unik upplevelse, säger Martin Lannering Creative Director på it- och kommunikationsföretaget Consid och en i projektteamet som arbetat fram det nya utseendet.

Arbetet med att utveckla Norrköpings stadskärna har pågått under en längre tid och nyligen stod det klart att det är det nystartade bolaget NKPG City i samverkan AB som ska driva förändringsarbetet. NKPG City ägs av näringslivet och representeras av fastighetsägare, handel, hotell och restaurang samt övrig besöksnäring och kommersiella tjänsteföretag i Norrköpings stadskärna. Kommunen har full insyn i bolagets arbete och representeras i styrelsen av tjänstepersoner från flera olika kontor. 

Fastighetsägarna står för grundfinansieringen av bolaget och tillsammans med kommunens samarbetsavtal på 1 miljon kronor per år och de gruppanslutna verksamheterna ligger dagens totala intäkter på närmare 2,5 miljoner kronor. 

Målsättningen är att ytterligare stärka Norrköpings stadskärna och skapa en varm och trygg plats för möten.

-Det nya bolaget ska arbeta med samverkan i fokus, det är tillsammans som vi skapar en tryggare, trevligare stadskärna med puls och liv där alla känner sig välkomna, säger Stina Storm, vd NKPG City AB.

Den nya visuella identiteten tar alltså avstamp i industrihistorien med en logotyp som går mot en ”blockig” och mekanisk utformning för tankarna till både gamla emballagestämplar och märkning av industrifasader och lastcontainers.

Varumärkets typografi utgörs av typsnitt som påminner om gamla tidens skrivmaskiner och den tidiga datoriseringen. Färgerna består av en palett av blått, grönt gult och rosa som alla kan associeras till stadens olika delar av vattendrag, natur, parker, alléer och fasadfärger.

I dagarna lanseras även NKPG Citys webbplats, med information och tips om stadskärnan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom it, management och kommunikation. Med nära 1 500 anställda, fördelade på 34 kontor, omsatte bolaget 1,5 miljarder kronor 2021.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum