PR Direkt

Nu kan du köpa elmoped från Evess och komma längre med samma batteri

Dela

Varje batteri till elmopeden kan se ut att vara likadana utifrån. Men det finns både bly batterier samt lithium batterier. Evess har alltid sålt lihtium batterier men utväcklingen går framåt och cellerna blir bättre. När du ville köpa elmoped för första gången fick du din elmoped med 20 Ah lithium batteri. Nu är samma siffra 24 Ah och redan i höst kan det gå upp till 26 Ah. Detta är något många kunder efterfrågar då det just är räckvidden som avhåller de flesta från att köpa elmoped istället för bensin moped. I början kom man 50 km med en Evess elmoped, nu kommer man 60 km. Om räckvidden inte räcker till kan man även köpa till ett extra batteri och då komma hela 120 km. För många är denna siffra nu fullt tillräcklig.

Många personer som är ute efter att köpa moped men inte rikitigt bestämt sig för om de vill köpa elmoped eller bensin moped väger mellan för – och nackdelarna. Den allra tyngsta faktorn är räckvidden. Vill man ha räckvidd behöver man bra batterier och då är det bäst att köpa elmoped hos återförsäljaren med best och högst ampere-timmar. Just nu är detta hos Evess som erbjuder hela 48 Ah med två batterier. Med en fullutrustad elmoped kommer man nu hela 120 km och kan därmed köra i hela två och en halv timme med full hastighet innan man behöver ladda elmopeden igen. Har man en gång köpt elmoped och insett fördelen att kunna ladda elmopeden i garaget är det svårt att gå tillbaka till en bensin moped där man ständigt måste åka till macken. 

– Vi får en del frågor om varför man just ska köpa elmoped. Vi tycker svaret är självklart då allt nästan är bättre med elmoped jämfört med mopeden. Den enda faktorn vi ser är räckvidden och vi lanserar därför ständigt nya batterier med bättre räckvidd. Nu kommer du hela 120 km med Evess elmoped, något som de flesta inte tycker är för lite. Vi har helt klart sett att antalet kunder som velat köpa elmoped ökat i takt med att vi lanserar batterier med större kapacitet, det visar vikten av att kunna erbjuda elmopeder med marknadens bästa batterier, säger August Wängberg, grundare och VD på Evess.


Evess elmoped ökar räckvidden nu till hela 120 km
Evess erbjuder nu batterier som tar dig hela 120 km på en laddning. Batterierna som sitter i har sammanlagt hela 48 Ah, något som ingen annan på marknaden kan erbjuda. Utväcklingen går framåt. I början kunde man endast köpa bly batterier som både inte var särskilt miljövänliga men som inte heller hade någon imponerande räckvidd. I takt med att efterfrågan på elmopeder ökades, ökades även utväcklingen och marknaden förstod vikten av att kunna erbjuda miljövänliga lithium batterier med bra räckvidd. Och utveckligen har inte stannat upp utan är långt ifrån att ha stagnerat. 


– Vi jobbar ständigt på förbättrad räckvidd. Vi vet att kunderna som vill köpa elmoped inte bara är ute efter kvalitet och utseende utan framförallt räckvidd. Räckvidden är därför där vi ser utvecklingspotentialen för våra elmopeder och jobbar därför ständigt med att förbättre denna. Vi strävar efter att du som köper elmoped hos Evess alltid vet att du även köper marknadens bästa batterier, säger Gustaf Müller, med grundare på Evess.  

Kontakter

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

Laddningsbox.se - kunskapsportalen som hjälper konsumenter att hitta rätt elbilsladdare18.8.2021 14:53:39 CEST | Pressmeddelande

Den nya elbilstrenden växer sig allt starkare efter att allt fler konsumenter satsar på ett mer klimatvänligt liv. Samtidigt som fler elbilar säljs går också försäljningen av laddboxar nu upp till rekordhöjder. Men att som konsument hitta rätt i djungeln av laddboxar är fortfarande svårt. Antalet installationsföretag och laddenheter på marknaden blir allt fler och att som konsument hitta rätt typ av laddbox blir allt mer krångligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum