Solna stad

Nu öppnar Fabrik 38 – ny mötesplats för äldre ungdomar i Hagalund

Dela

Nu har Black Sheep och Solna ungdomscafé flyttat in i sina nya lokaler, och verksamheten får det nya namnet Fabrik 38. Solnas äldre ungdomar, 16 till 19 år, får därmed en ny mötesplats i centrala Hagalund.

Black Sheep och Solna ungdomscafé har under en tid varit samlokaliserade i tillfälliga lokaler i Hagalunds arbetsplatsområde. Detta efter att deras tidigare lokal stängde i samband med byggstart för nya tunnelbanan genom Solna. Nu flyttar båda verksamheterna in i sin nya lokal centralt i Hagalund, med det nya namnet Fabrik 38 – ett namn som arbetats fram tillsammans med ungdomarna.

– Med den nya mötesplatsen fortsätter vi att utveckla fritidsverksamheten i Solna, med en tydlig inriktning på tonåringar i gymnasieåldern. Jag hoppas och tror att det ska bli en omtyckt kreativ mötesplats, och ett positivt sammanhang för Solnas äldre ungdomar, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Skapande och kreativa aktiviteter

Den nya mötesplatsen riktar sig till Solnas äldre ungdomar, i åldern 16 till 19 år och ligger centralt i Hagalund, på Hagalundsgatan 38, nära Solna station. Lokalen ligger i gatuplan mot Hagalundsgatan. Verksamhetens fokus ligger på skapande och kreativa aktiviteter som musik, dans, foto och film.

– Vi har under många år jobbat väldigt framgångsrikt med Solnas ungdomsverksamhet, med ett gott rykte även utanför stadens gränser. Nu tar vi med oss det bästa av de erfarenheterna och ser fram emot att skapa en ny mötesplats tillsammans med ungdomarna, säger Mathias Johansson, verksamhetsansvarig för Fabrik 38, Solna stad.

Musik, dans, spel och filmstudio

I den nya lokalen finns det två fullt utrustade replokaler, danssalar med speglar och högtalarutrustning, musikstudio och filmstudio med utlåning av professionell filmutrustning. Här finns också bland annat VR-spel, playstation, biljard, pingis, ett café och möjlighet för ungdomar att bara träffas och umgås.

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum