Stockholms stad

Nu öppnar Kungsholmens bibliotek Internationella biblioteket

Dela

Måndag den 20 januari öppnar Kungsholmens bibliotek Internationella biblioteket efter en månads stängning.

Det känns roligt att kunna välkomna stockholmare från hela staden till ett mångspråksprofilerat programbibliotek med barn- och familjeinriktning och stor variation av litteratur och aktiviteter. Allra mest ser jag fram emot all hjälp som vi kommer att få från besökare som vill vara med och fylla biblioteket med relevant innehåll. Vi kommer att jobba mycket för att få igång och bibehålla en verkningsfull dialog med nya och gamla användare, säger Annika Malmborg, enhetschef på Stockholms stadsbiblioteks Kungsholmsenhet.

Själva invigningen sker under helgen, 25 och 26 januari. Då blir det bland annat sagoläsning på olika språk, kreativa verkstäder, författarbesök av Eva och Jali Susso (Skattjakten) guidade visningar, musik och allsång för hela familjen med Johanna Hellsing samt instrumentprovning och workshops med Kulturskolan Stockholms pedagoger. 

Bibliotekets verksamhet kommer att växa fram under våren och renoveringen av biblioteket sker i etapper under 2020 i dialog med stockholmarna. 

– Både Internationella biblioteket och Kungsholmens bibliotek drogs med minskande besökssiffror. Nu hoppas vi att det här blir en nystart för båda och att fler kommer hitta till det nya internationella biblioteket. Sammanslagningen har frigjort resurser som nu kan läggas på den ambitiösa programverksamhet som skapas av personalen tillsammans med användarna, säger kulturborgarråd Jonas Naddebo (C).

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenEva Camél Fuglseth, tf kommunikationsansvarig

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

076-123 19 41eva.camel.fuglseth@extern.stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum