BranäsgruppenBranäsgruppen

Nu släpps bussresorna till Kungsberget från Stockholm och Uppsala

Dela

Från och med nu går det att boka en bussresa till Kungsberget i vinter. För stockholmarna är anläggningen strax norr om Sandviken den närmsta vägen till högklassig skidåkning och i år går det direktbussar från både Stockholm och Uppsala.

På cirka två timmars avstånd från vår huvudstad ligger Kungsberget, en av Sveriges snabbast växande skidorter. Idag har de klättrat upp till en nionde plats när det kommer till antal skiddagar i landet och fler människor i Stockholm och närliggande städer får upp ögonen för denna gömda diamant varje år. För att göra resan dit så smidig och snabb som möjligt går Kungsbergsbussen från Stockholm varje lördag och söndag hela säsongen. Nytt för den här säsongen är att det dessutom kommer att gå en direktlinje från Uppsala.

– Det är den kortaste och billigaste resan till Kungsberget från Stockholm och Uppsala. Dessutom är den miljövänlig, då bussen går på fossilfri HVO-diesel och vi slipper onödiga bilturer fram och tillbaka från anläggningen, säger Martina Svensson, platschef i Kungsberget.

Branäsgruppen som äger Kungsberget arbetar alltid med ett hållbarhetsperspektiv, där busslinjen är en del i ett större sammanhang.

– Hållbarhetsfrågor blir bara viktigare och viktigare. Vi har sedan flera år tillbaka anpassat våra anläggningar efter utvecklingen för att minska utsläpp och vår klimatpåverkan. Därför har vi valt bussar som drivs med 100 procent fossilfritt och förnybart bränsle. Det går väl i linje med andra satsningar inom koncernen, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Att det numera är två direktlinjer, istället för att bussen går från vår huvudstad via Uppsala innebär att resan från Stockholm kortas ner med 25 minuter. Även Uppsalaborna kan glädjas åt att anlända i Kungsberget tidigare än vanligt. Det finns alltså gott om tid för härlig skidåkning på området och även lite klassisk afterski.

Premiärdagen, den 30 november och de två första helgerna i december, den 7-8 och 14-15, är det kampanjpris på biljetterna. Därför gäller det att bestämma sig snabbt innan det blir fullbokat om man vill åka på en tidig skidresa. För dem som vill boka in en utflykt med buss till Kungsberget så görs det enkelt via kungsberget.se.

Kungbergsbussen från Stockholm

Till Kungsberget: 07.00 lördagar och söndagar.

Hemresa: 17.00 lördagar, 15.15 söndagar.

Kungsbergsbussen från Uppsala

Till Kungsberget: 07.30 lördagar.

Hemresa: 17.00 lördagar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum