Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Ny förbundsdirektör för Svenskt Ambulansflyg

Dela

Styrelsen för Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg har vid sammanträde, tisdag den 17e maj, fattat beslut om en ny förbundsdirektör.

Pressbild: Anna Alm Andersson Foto: Anders Alm
Pressbild: Anna Alm Andersson Foto: Anders Alm

Anna Alm Andersson tillträder som förbundsdirektör för Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg, den 1 september. Idag är hon verksamhetsområdeschef för akut omhändertagande inom Region Norrbotten med ansvar för regionens akutmottagningar och såväl vägburen som luftburen ambulans.

Betydelse för utveckling av regionernas sjukvård

– Det är spännande att fortsätta med utveckling av Svenskt Ambulansflyg som nu är i luften. Ett ambulansflyg med god kvalitet och tillgänglighet är en viktig del av regionernas sjukvård som helhet. Jag brinner också för att leverera ett gott resultat för våra gemensamma resurser, säger Anna Alm Andersson.

– Vi uppfattar Anna Alm Andersson som en inspirerande och kompetent ledare med bred erfarenhet av sjukvård och förståelse för regionernas förutsättningar och behov av ambulanstransporter med flygplan. Jag är jättenöjd att vi kan rekrytera Anna Alm Andersson till den här funktionen, säger Ola Karlsson, styrelseordförande, Svenskt Ambulansflyg.

Bred bakgrund som ledare

Anna Alm Andersson har en bred utbildning inom ledarskap och tilldelades 2018 utmärkelsen Framtidens ledare, ett pris instiftat av Sjukvårdens Ledarskapsakademi. Hon har innehaft ett flertal chefsuppdrag på högre ledningsnivå inom Region Norrbotten och har stor vana av att verka i en politiskt styrd organisation. En röd tråd i ledande funktioner har varit förändring och utveckling. Anna Alm Andersson bor i Piteå och kommer i sin tjänst vara stationerad vid kansliet i Umeå.

Förutsättningar för verksamhetens utveckling

Anna Alm Andersson ersätter Anders Sylvan som tillträdde tjänsten som förbundsdirektör i april 2021, till november samma år, vilket senare förlängdes till september 2022. Rekryteringsprocessen har pågått under ett par månader i samarbete med rekryteringsföretaget Source.

– Av ett flertal kompetenta sökanden har vi kunnat vaska fram den vi tror har bäst förutsättningar att både förvalta och utveckla verksamheten för regionernas bästa. Vårt gemensamma ambulansflyg är en framtidssatsning och ett lyft för svensk sjukvård, säger Ola Karlsson, styrelseordförande.

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg är i uppstart av ambulansflygverksamhet för samtliga 21 regioner. Operativ start inleddes i november 2021 vid beredskapsbasen i Umeå och Landvetter den 1 februari 2022. Öppningen av basen vid Arlanda den 21 februari innebar beredskap för hela Sverige.

Kontakter

Bilder

Pressbild: Anna Alm Andersson Foto: Anders Alm
Pressbild: Anna Alm Andersson Foto: Anders Alm
Ladda ned bild

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum