Industriarbetsgivarna

Ny kommunikationschef till Industriarbetsgivarna

Dela

Mikael Östlund har anställts som kommunikationschef på Industriarbetsgivarna. Mikael kommer närmast från National Electric Vehicle Sweden AB (Nevs), där han sedan 2012 arbetar som kommunikationschef.

– Vi är glada att förstärka vår organisation med Mikael Östlund, som har gedigen kommunikationsbakgrund både från näringslivet och rikspolitiken, säger Per Hidesten, vd för Industriarbetsgivarna.

– Nu när märket är satt och vi har fått ett treårigt avtal kan Industriarbetsgivarna fokusera på att rusta basindustrin inför kommande utmaningar – inte minst vad gäller behovet av flexibilitet i våra branscher, kompetensförsörjningsfrågor och arbetsmiljöfrågor. Mikael Östlund kommer att spela en nyckelroll i detta arbete, fortsätter Per Hidesten.

Mikael har erfarenhet från befattningar som rådgivare inom public- och investor relations. Han har även erfarenhet som kommunikationsstrateg med ansvar för både interna och externa projekt, samt informationschef med ansvar för massmedierelationer. Under åren 2006­­–2012 arbetade Mikael som politiskt sakkunnig och pressekreterare i regeringskansliet.

Han har utbildat sig i journalistik på Poppius journalistskola, samt i massmediekunskap på Cityuniversitetet och han har en ledarskapsutbildning från HM Business School.

– Det ska bli mycket roligt att få arbeta för en ökad förståelse för hur viktig basindustrin är för Sverige. I ett land som är så beroende av handel som vi är, är de tunga näringarna en nyckel till de svenska exportframgångarna. Basindustrin flyttar inte, och behöver rätt förutsättningar för att kunna vara motorn i den svenska ekonomin, säger Mikael Östlund.

Mikael börjar på Industriarbetsgivarnaden 1 juli 2017.

Kontakter

Om

Industriarbetsgivarna
Industriarbetsgivarna
Kungsträdgårdsgatan 10
111 87 Stockholm

08-762 67 55http://www.industriarbetsgivarna.se/

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder nära 1000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 135 miljarder kronor och cirka 260 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Följ Industriarbetsgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Industriarbetsgivarna

Kerstin Hallsten ny chefekonom för Industriarbetsgivarna18.6.2018 12:31Pressmeddelande

Kerstin Hallsten är idag senior rådgivare vid avdelningen för finansiell stabilitet på Riksbanken. Hon har en doktorsexamen inom nationalekonomi samt en lång och bred erfarenhet av policyarbete med ett flertal publikationer. Bland Kerstins tidigare uppdrag märks tjänsten som chefsekonom och avdelningschef på Konjunkturinstitutet samt chef för Ekonomiska avdelningen på Finansdepartementet. Hon hade som biträdande avdelningschef på penningpolitiska avdelningen också under lång tid ansvar för att ta fram det penningpolitiska beslutsunderlaget på Riksbanken. Kerstin Hallsten tillträder sin tjänst hos Industriarbetsgivarna den 10 september och kommer också att företräda Skogsindustrierna. – De svenska basindustrierna skogen, stålet och gruvorna kan inte flytta utan är helt beroende av möjligheten att öka sin internationella konkurrenskraft för att även framgent vara världsledande. Även byggnadsämnes- och svetsmekanisk industri är beroende av svenska exportframgångar. En viktig faktor för de

Ny konjunkturrapport: Fortsatt kraftlös världskonjunktur18.5.2017 13:50Pressmeddelande

Industribarometrarna är på rekordhöga nivåer i många länder, men tillväxten har inte tagit fart hittills i år. Tvärtom var BNP-tillväxten i USA i början av året den svagaste på tre år och inte heller i Eurozonen förstärktes tillväxten under första kvartalet. Det finns också tecken på avmattning i den kinesiska tillväxtpuckeln. Det skriver Industriarbetsgivarna i årets andra konjunkturrapport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum