Aleris

Ny ledning för Aleris Sjukvård

Dela

Johan Färnstrand, idag regiondirektör vid Region Gävleborg, tillträder som ny chef för Aleris svenska sjukvårdsverksamhet och verkställande direktör för Aleris Sjukvård AB den första september. Cecilia Halvars Öhrnell och Efva Lagerstedt blir biträdande chefer för Aleris Sjukvård i Sverige.

Johan Färnstrand kommer senast ifrån tjänsten som regiondirektör i Gävleborg, han har tidigare arbetat i ledande befattningar inom Uppsala kommun, mediabranschen samt inom SAS. Han har också haft flertalet styrelseuppdrag inom olika branscher. Johan har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

- Med sin breda kompetens och erfarenhet från såväl privat som offentlig sektor är Johan rätt person att leda utvecklingen av vår verksamhet och Aleris partnerskap med så väl den offentliga vården som med övriga partners. Johans uppdrag blir att med digitaliseringens hjälp driva utvecklingen vidare hjälpa oss att bygga Sveriges modernaste och mest lättillgängliga hälso- och sjukvård, säger Sofia Palmquist, koncernchef för Aleris.

Johan ersätter Sofia Palmquist i hennes tillfälliga roll som ansvarig för den svenska sjukvårdsverksamheten och från 1 september är Sofia enbart koncernchef för Aleris.Sedan den första april 2020 är Prolivakoncernen en del av Aleris. Den första september knyts bolagen ihop i en ny gemensam organisation under ledning av Johan Färnstrand.

- Jag ser fram emot att bli en del av Aleris och få vara med och driva den fortsatta utvecklingen av verksamheten, bland annat genom digitalisering och de möjligheter detta ger för att skapa smidigare och mer tillgänglig vård utan onödig väntan. Med Aleris bredd och omfattande specialistkompetens finns det stora förutsättningar att utveckla vården, säger Johan Färnstrand.

I samband med omorganisationen har Cecilia Halvars Öhrnell och Efva Lagerstedt utsetts till biträdande chefer för Aleris Sjukvård i Sverige.

Cecilia Halvars Öhrnell är legitimerad sjukgymnast och rehabiliteringsingenjör, och kommer senast från tjänsten som VD och koncernchef för Proliva AB. Hon har även tidigare bland annat varit VD för Aleris Omsorg och Närsjukvårdschef inom Stockholms Läns Sjukvårdsområde (SLSO).

Efva Lagerstedt kommer närmast från det offentligt drivna vårdbolaget TioHundra AB i Norrtälje, där hon varit vice VD med särskilt ansvar för Norrtälje sjukhus och primärvård. Efva är utbildad anestesisjuksköterska med över trettio års erfarenhet av sjukvård i olika ledande positioner.

Kontakter

Bilder

Om

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar för en bättre vård. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Aleris har totalt 5,700 medarbetare och omsätter cirka 7 miljarder SEK. Aleris ägs av Triton.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum