BranäsgruppenBranäsgruppen

Ny platschef i Kungsberget – sportchefen tar över ansvaret

Dela

Branäsgruppen har utsett Johnny Jernqvist till ny platschef i Kungsberget. Johnny har varit sportchef på anläggningen sedan 2017 och tar över ansvaret för Kungsberget med en månad kvar till sommarpremiären.

– Det känns oerhört spännande och jag ser fram emot att vara en del av utvecklingen framåt inom alla delar av verksamheten, inte bara sportavdelningen som jag har varit tidigare, säger Johnny Jernqvist, som påbörjar tjänsten som platschef med omedelbar verkan.

Johnny Jernqvist började i Kungsberget som projektansvarig för en planerad sommarverksamhet redan 2017, men på grund av en ökad satsning på vintern flyttades sommarsatsningen fram och Johnny fick istället axla rollen som sportchef – en roll som han har haft sedan dess. När han nu kliver in som platschef har han samlat på sig erfarenhet och kunskap som både han själv och Branäsgruppens vd Anders Kjällström tror kan bidra till Kungsbergets fortsatta utveckling.

– Det har varit en lång process med ovanligt många ansökningar, där kvaliteten på kandidaterna har varit skyhög. Johnny har gjort ett strålande jobb sedan han kom till oss och trots tuff konkurrens så blev det mer och mer tydligt ju längre tiden gick att vi redan hade rätt person innanför våra egna väggar, säger Anders Kjällström.

Precis som när Johnny Jernqvist började i Kungsberget 2017 är det en ny sommarsatsning på gång, och den här gången blir planerna verklighet. Vad som från början skulle vara en relativt liten satsning har växt till något större och förväntningarna bland gästerna är höga. Hjärtat för sommarverksamheten är liftburen ledcykling, men det blir även cross country-cykling, en padelbana, beachvolleybollplan och mycket mer.

– Jag har en jättebra känsla och tror stenhårt på sommarsatsningen. Det märks på människorna i närområdet att förväntningarna är höga. Intresset för sommarverksamhet av den här typen växer och vi ser redan ett högt tryck på bokningarna, även om det bara är första året, säger Johnny Jernqvist.

Kungsberget har sommarpremiär den 1 juli och har öppet alla dagar i juli, samt fredag–söndag mellan den 6 augusti och 5 september.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum