Länstrafiken Örebro

Ny prislista för Länstrafiken

Dela
Fotograf: Alexander von Sydow
Fotograf: Alexander von Sydow

Den 15 januari 2019 börjar Länstrafikens nya priser att gälla, och precis som tidigare är det billigaste alternativet att förköpa sin resa.

Med det nya året kommer också nya priser för den som vill resa med Länstrafiken. När de nya priserna börjar gälla den 15 januari kommer den enkelbiljett i tätortstrafik som köps via telefonen i Länstrafikens app eller på ett förköpsställe att kosta 21 kronor jämfört med dagens 20 kronor. Den som köper samma typ av biljett ombord på bussen får betala 36 kronor istället för 35 kronor som är fallet i dag.

En familjebiljett som köps i förväg blir två kronor dyrare, och kommer att kosta 42 kronor efter den 15 januari. En familjebiljett som köps ombord kommer att kosta 72 kronor.

- Vi rekommenderar även fortsättningsvis våra resenärer att förköpa sin biljett eftersom det är det enklaste alternativet men också billigaste. Dessutom minskar det chaufförernas administrativa tid, vilket ger en punktligare och mer effektiv trafik, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef Länstrafiken.

Regiontrafik

Även när det gäller regiontrafiken är det klart billigare att förköpa sin biljett jämfört med att köpa den ombord på bussen. En vuxen som reser i en och samma zon, och som köper sin biljett i förväg får efter prisjusteringen betala 29 kronor per resa. För den som istället köper sin biljett på bussen kommer det att kosta 36 kronor.

Förköp din biljett

Enkelbiljett kan förköpas i app, hos försäljningsombud, hos Länstrafiken kundservice eller genom att använda reskassa.

Periodbiljett kan förköpas i webbshoppen på lanstrafiken.se, hos Länstrafikens kundservice eller hos försäljningsombud.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Alexander von Sydow
Fotograf: Alexander von Sydow
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nu börjar fler nya bussar att trafikera Örebro län30.9.2019 10:00:00 CESTPressmeddelande

Idag börjar de nya blå och vita bussarna att rulla i Örebros stadstrafik och i stora delar i Örebro län. Då byts samtliga av Örebros stadsbussar ut, samt ytterligare regionbussar. Totalt är det 120 nya bussar som rullar ut i trafiken. Luftkonditionering, USB-uttag för laddning av mobiler och fler platser är några av nyheterna som Länstrafikens resenärer kan vänta sig när dem kliver ombord.

Busstrafik till södra Ladugårdsängen25.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

I mitten av december börjar Länstrafiken trafikera i området södra Ladugårdsängen. Området har expanderat de senaste åren och växer till att bli ett av Örebro kommuns mest tätbefolkade bostadsområden. Det är en satsning som görs med sikte att nå fler och nya resenärer i kollektivtrafiken. - Vi ser att vi kommer nå fler och nya resenärer när vi har möjligheten att erbjuda bussförbindelser till och från södra Ladugårdsängen och bostadsområdet längs Karlsdalsallén, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. Södra Ladugårdsängen får busstrafik genom ny körväg för linje 6 Linje 6 får med start den 15 december 2019 en ny körväg mellan Lavendelvägen och Sveaparken. Den nya körvägen innebär att linje 6 kommer att trafikera hållplatserna: Tybble Vårdcentral Lavendelvägen Karlsdalsallén (ny hållplats) Termikgatan (ny hållplats) Fatbursgatan Loftbodsgatan Tullängsskolan Södra allén Sveaparken, följt av ordinarie hållplatser i riktning mot Slottet och vidare mot Hjärsta Mer avgån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum