Bonnier News

Ny rättighetssatsning av Bonnier News – visar tävlingar med svenska skidskyttestjärnorna

Dela

Expressen och Bonnier News Local ingår ett samarbete med Svenska Skidskytteförbundet. Bland annat kommer SM med landslagsstjärnorna Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och de andra att livesändas. – En rättighet som passar perfekt i vår satsning på att sända sport som engagerar vår publik, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Foto: Per Danielsson
Foto: Per Danielsson

Bonnier News satsar sedan tre år tillbaka på livesänd sport och sänder bland annat längdskidtävlingar med de svenska världsstjärnorna.

Nu utökas rättighetsportföljen med fler tävlingar med de populära vintersportsstjärnorna.
Det handlar nu om ett avtal med Svenska Skidskytteförbundet, som innebär att Bonnier News kommer att sända tävlingar med de nuvarande landslagsåkarna och framtidens skidskyttestjärnor.

Expressen och Bonnier News Locals titlar kommer att sända rullskidskytte-SM, ATG-Sprinten i rullskidskytte, USM och JSM i skidskytte och SM i skidskytte den kommande säsongen. Rullskidskytte-SM i Östersund avgörs nu i helgen med alla de stora svenska stjärnorna på startlinjen.

Alla tävlingar sänds både på flera lokala titlar inom Bonnier News Local och på Expressen i det nystartade maxade paketet Premium Max, som bland annat visar ett 70-tal hockeymatcher nu på försäsongen, Ligue 1 och SSL.

– Vi ser ett ökat intresse kring de svenska skidskyttarna för varje år som går. Att vi nu kan utöka vår satsning på skidskytte är ett steg i helt rätt riktning, säger Kalle Forssell, sportchef på Expressen.

Skidskytteförbundets generalsekreterare Rikard Grip ser fram emot samarbetet.
– Vi gillar Bonnier News satsning med att nå ut nationellt via Expressen och lokalt via alla deras lokaltidningar. Det går hand i hand med hur vi vill nå ut, säger Grip.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Per Danielsson
Foto: Per Danielsson
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra över 100 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum