Stockholms stad

Ny rektor på Liljeholmens gymnasium vill ge unga nyanlända verktyg för framtiden

Dela

Sanna Holmkvist är ny rektor på Liljeholmens gymnasium.

Sanna Holmkvist Foto: Privat
Sanna Holmkvist Foto: Privat

Liljeholmens gymnasium tar emot nyanlända ungdomar som vill läsa gymnasieprogrammet språkintroduktion för att därefter söka in till andra gymnasieskolor och program.

Att vara rektor på Liljeholmens gymnasium passar Sanna Holmkvist bra eftersom hon under de senaste åren arbetat som expert inom vuxnas lärande och livslångt lärande på Universitets- och högskolerådets internationella avdelning.

- Att organisera och ge verktyg för människor att kunna påverka sina egna liv stärker självkänslan och är hälsofrämjande för hela omgivningen. På Liljeholmens gymnasium innebär det bland annat att eleverna ska få så mycket språk och verktyg med sig in i framtiden som möjligt, säger Sanna Holmkvist.

Vill utveckla verksamheten tillsammans med elever och personal

I grunden är Sanna Holmkvist utbildad lärare, specialpedagog och har en examen från rektorsprogrammet. Sanna återvänder nu till Stockholms stad där hon tidigare har arbetat i olika roller såsom vårdbiträde, boendestödjare, lärare, specialpedagog, biträdande rektor och enhetschef.

- Jag ser fram emot att få vara med och göra skillnad. Att utveckla och fördjupa verksamheten och den dynamiska organisationen tillsammans med personal och elever på Liljeholmens gymnasium, avslutar Sanna Holmkvist.

Fakta

Sanna Holmkvist tillträdde tjänsten som rektor på Liljeholmens gymnasium 1 juni. Skolans tidigare rektor har gått i pension.

Mer om Liljeholmens gymnasium: https://liljeholmensgymnasium.stockholm/

Fakta om Stockholms stads lärare och rektorer

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.    

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.    

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.     

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor  

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.    

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.    

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Sanna Holmkvist Foto: Privat
Sanna Holmkvist Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum