Trafikverket

Nyrenoverade Kalixforsbron redo för trafik igen

Dela

Nu har Trafikverket avslutat renoveringen av Kalixforsbron. Bron har målats om, fått ny körbana och kan åter börja användas för trafik. Den 22 september tar Kiruna och Gällivare kommuner över ansvaret för underhållet av bron.

Överlämnandet till kommunerna sker den 22 september kl. 13 vid bron. Därefter visar Trafikverket den nyrenoverade bron och berättar vad som har gjorts och hur arbetet har gått till.

Medverkar gör bland andra Helena Eriksson, regional direktör, Trafikverket, Kristina Zakrisson, Kiruna kommun, och Lars Alriksson, Gällivare kommun.

Plats: Kalixforsbron, Kiruna kommun.
Tid: fredag den 22 september, kl. 13.

Närboende i Kalixfors är inbjudna.

Bakgrund
1980 drogs järnvägen om och en ny bro för järnvägen byggdes. Den gamla bron fick vara kvar och började användas för vägtrafik. Därefter har Trafikverkets inspektioner av Kalixforsbron visat på stora brister som behöver åtgärdas. Eftersom bron inte ligger på det allmänna väg- eller järnvägsnätet har Trafikverket kommit överens med Kiruna kommun och Gällivare kommun om att kommunerna nu tar över ansvaret för underhållet av bron. För att underlätta för kommunerna har Trafikverket först renoverat bron.

Kontakter

Ibrahim Coric, enhetschef, Trafikverket, 070-552 96 76
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum