Järfälla Kommun

Nytt demens-team inom hemtjänsten ska öka tryggheten för äldre

Dela

Den 1 september startade Järfällas kommunala hemtjänst en demensgrupp för boende i Jakobsberg. Arbetet ska bedrivas i projektform. Syftet med gruppen är att kunna ge särskilt stöd och omsorg till personer med demens-/kognitiv sjukdom som bor i eget boende.

Målet är att förbättra kontinuiteten i vården och öka tryggheten hos brukaren. Det i sin tur kan öka förutsättningarna för att brukaren kan acceptera mer stöd i hemmet och möjliggöra för brukaren att bo kvar i sin bostad längre. Demens-teamet startas i projektform.

 Vi har påbörjat införandet av detta arbetssätt på våra äldreboenden med gott resultat, och nu inför vi det i hemtjänsten. Detta är en stor förbättring för våra äldre med demensproblematik som bor hemma, och detta kommer också göra det bättre för anhöriga som vårdar sina nära i hemmet, säger äldrenämndens ordförande Lennart Nilsson (KD).

Syftet med projektet är att skapa en arbetsgrupp med gedigen kunskap och praktiska färdigheter att vårda personer med demens och demensliknande sjukdom i ordinärt boende. Undersköterskorna som ingår i teamet har specialistutbildning samt fördjupningsutbildning på Silviahemmet.

 Jag hoppas att vi kan skapa ett arbetssätt som ökar livskvaliteten för personer med demenssjukdom och att de ska känna att de kan vara mer delaktiga och påverka i sin vardag, säger Maud Brantlind, demensvårdsutvecklare i Järfälla kommun.

Om projektet faller väl ut så kommer detta att införas även i övriga Järfälla för dem som har Järfällas kommunala hemtjänst.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum