Järfälla Kommun

Nytt djursjukhus kan ge 150 nya arbetsplatser i Järfälla

Dela

Ett nytt djursjukhus mellan Viksjö och Veddesta med cirka 150 arbetsplatser kan bli aktuellt. Kommunstyrelsen i Järfälla beslutade den 3 juni om ett planuppdrag för området där kommunen i dialog med företaget Evidensia Smådjur AB arbetat fram ett förslag till etablering av ett djursjukhus.

TIDIG ILLUSTRATION. Bilden visar ett förslag på hur ny bebyggelse kan lokaliseras i området (ritad av FOJAB
arkitekter).
TIDIG ILLUSTRATION. Bilden visar ett förslag på hur ny bebyggelse kan lokaliseras i området (ritad av FOJAB arkitekter).

Det nya djursjukhuset innebär ett tillskott av cirka 150 nya arbetsplatser i Järfälla. Förslaget som är framtaget innehåller lokaler för klinisk verksamhet, kontor samt butik i bottenvåningen. Markområdet planeras även rymma en personal- och besöksparkering samt hundrastgård för användning av sjukhusgäster och besökande i området.

– Jag är väldigt glad över den här etableringen som innebär nya arbetstillfällen till Järfälla samtidigt som vi får mer rörelse och trygghet i ett område som idag bara innehåller industrier, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det aktuella området, som ägs av Järfälla kommun, ligger längs Viksjöleden, öster om Kassavägen och är redan ett etablerat verksamhetsområde. Befintlig verksamhet intill utgörs idag huvudsakligen av småindustrier med bland annat bilverkstad, kontor och parkering.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla sedan den 15 oktober 2018. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75

073-077 79 75john.backvid@jarfalla.se

Bilder

TIDIG ILLUSTRATION. Bilden visar ett förslag på hur ny bebyggelse kan lokaliseras i området (ritad av FOJAB
arkitekter).
TIDIG ILLUSTRATION. Bilden visar ett förslag på hur ny bebyggelse kan lokaliseras i området (ritad av FOJAB arkitekter).
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Succé för TAO istället för PRAO på Källtorpsskolan19.5.2020 08:09:31 CESTPressmeddelande

Den rådande Corona-situationen omöjliggjorde PRAO. Istället utvecklades TAO, ett helt nytt sätt att jobba med arbetslivsorientering. Eleverna på Källtorpskolan har fått följa med in på arbetsplatser via Skype varvat med övningar och frågor om arbetslivet. – Det blev en succé, säger Helena Sundqvist, samordnare för studie- och yrkesvägledning i Järfälla. Nu blir TAO kvar även efter pandemin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum