Stockholms stad

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.

Dela

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

Skärholmstorget i Skärholmen
Skärholmstorget i Skärholmen

”Vision 2040 – Möjligheternas Stockholm” är stadens gemensamma vision för framtidens Stockholm.

I visionsarbetet har Skärholmen en viktig roll. Under de kommande åren ska ytterligare tusentals nya bostäder byggas, fler företag etablera verksamhet och en knutpunkt för kollektivtrafik och transport skapas. Bland mycket annat.

– Evenemanget Grow’in Skärholmen syftar till att lyfta och tydliggöra den utvecklingspotential Skärholmen har som södra Stockholms expansiva stadskärna. I detta spelar Skärholmen Centrum en mycket viktig roll i att bidra till att förstärka rollen som blomstrande och levande stadskärna och mötesplats med en attraktiv mix av handel, företag, arbete, matupplevelser, bostäder, kultur, samhällsservice och nöjen. Vi ser dessutom att Skärholmen har förutsättningar att bli Stockholmsnästa innovationscentrum, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Programmet för Grow’in Skärholmen innehåller olika temadagar och vänder sig till både boende och näringsliv – nuvarande och framtida från hela regionen. Evenemanget inleds med temat Vision. Andra temadagar är Innovation och hållbarhet, Stadsutveckling, Utbildning samt Leva och Bo som alla berör Skärholmens utvecklingspotential utifrån olika perspektiv, idag och i framtiden.Politiker och experter deltar i evenemanget, såväl som ett antal stora och små aktörer och verksamheter, från Skärholmen och från andra delar Stockholm såsom Tengbom, Kungliga Tekniska Högskolan, Södertörns högskola, Röda Korset, Konstfack, Värmeverket Bredäng och Fastighetsägarna Stockholm. Även internationella aktörer finns representerade, som Plug and Play, världens största innovationsinkubator som planerar att etablera sig i Skärholmen Centrum.

– Skärholmen har redan idag stark attraktionskraft och står dessutom inför en mycket intressant utveckling framåt. Tillsammans vill vi på Stadsdelsnämnden och Grosvenor Europe skapa förutsättningar för en fortsatt attraktiv stadsdel, för boende, besök och som en plats för företag att etablera sig och verka på, säger Patrik Åhnberg, stadsdelsdirektör Skärholmen.

Fullspäckat program

På programmet finns också musik, kulturupplevelser, uppträdanden och aktiviteter att delta i för olika åldrar. Bland annat framträder Lele lele orchestra med clowner för barn, unga och vuxna, Yakumbé slagverksensemble med rytmer i sambans tecken och folkkära artisten Linda Rapp.

För mer information om temadagarna och dess innehåll, besök gärna:

start.stockholm/growinskarholmen


Med undantag för branschdagarna Innovation och hållbarhet samt Stadsutveckling är programmet öppet för alla och kostnadsfritt att besöka.

Kontakter

För mer information och bokning av intervjuer, vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, presskontakt.
Telefon: 0733 33 88 40
E-post: magdalena@highlandpr.se

Bilder

Skärholmstorget i Skärholmen
Skärholmstorget i Skärholmen
Ladda ned bild
Vy nedifrån på Bodholmsgången vid Skärholmens centrums entré
Vy nedifrån på Bodholmsgången vid Skärholmens centrums entré
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Patrik Åhnberg (till vänster) och Carl Strufve (till höger)
Patrik Åhnberg (till vänster) och Carl Strufve (till höger)
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Grow´in Skärholmen är Skärholmen Centrum (som ägs av Grosvenor Europe) och Skärholmens stadsdelsförvaltnings satsning på Skärholmens roll med en attraktiv blandning av handel, företag, arbete, bostäder, matupplevelser, kultur, samhällsservice och rekreation.

Skärholmens stadsdelsförvaltning ansvarar för en stor del av den kommunala servicen inom Skärholmens stadsdelsnämndsområde.

Om Grosvenor Europe
Grosvenor Europe investerar i, utvecklar, driver och förvaltar fastigheter och fonder med fokus på livaktiga europeiska städer inklusive Paris, Stockholm och Madrid. Som en del av Grosvenor Group, med en historia på över 340 år, går vår verksamhet ut på att utveckla och förbättra fastigheter och platser som ger varaktig kommersiell och social nytta där vi är aktiva.

Vårt tillvägagångssätt för att leverera social nytta identifierar fem prioriterade områden som vi tror har mest påverkan vad gäller social och miljömässig hållbarhet. Under 2020 lanserade vi vår netto-nollkoldioxidstrategi som innebär att vi har åtagit oss att halvera vår totala koldioxidpåverkan till 2030. Detta mål är godkänt av Science Based Targets Initiative och i linje med den mest ambitiösa nivån i Parisavtalet, för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.

Per 31 december 2020 förvaltade vi tillgångar till ett sammanlagt värde om 1,7 miljarder GBP – bland annat ett flertal bostadsutvecklingsprojekt, en växande kontorsportfölj i Madrid och Paris och detaljhandelsledda tillgångar i Stockholm.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum