Lunds stift, Svenska kyrkan

Om natten kommer känslorna

Dela

Vad funderar ungdomar på? Pratar de om sina tankar? Med vem och på vilket sätt? Materialet ”Om natten kommer känslorna” tar upp tio teman som är viktiga för dagens unga och ger tips till hur man leder samtal om svåra ämnen.

Under ett år har ungdomar från Hjärnarp och från Lund träffats och pratat om vad som berör unga idag. Man har också diskuterat hur vuxna kan tala med ungdomar om svåra saker. Samtalen har mynnat ut i boken ”Om natten kommer känslorna” – en konstbok och en handledning till hur man kan arbeta med svåra ämnen tillsammans med unga. Till boken finns också en samtalskortlek, musik och intervjufilmer.

Kapitlen i boken omfattar allt från ”Vad är krav och press i livet?” till ”Varför skadar en sig själv?” och ”Varför är en blyg och rädd för att visa sig själv?”. Gemensamt för ämnena är att de på olika sätt handlar om en själv som individ och förhållandet till familjen, vännerna och mobilen – på gott och ont. I inledningen till materialet skriver projektledaren och kyrkoherden Ann D Lidgren:
– Vi måste skapa säkra och trygga samtalsplatser som kan inspirera till samtal kring liv och tro, där samtalet pågår över tid. Samtal och rum som kan öka den existentiella hälsan som många människor idag söker efter. Att kunna känna att man är okay när natten kommer – när dagens brus och alla flöden tystnar, när det blir stilla omkring oss och känslor och tankar får egentid och utrymme.

Boksläpp:
Media och allmänhet hälsas välkomna till boksläpp fredagen den 2 november klockan 17-19 i Hjärnarps församlingsgård. På plats finns filmaren Thomas Romlöv, tonsättaren Stefan Klaverdal och projektledaren Ann D Lidgren.

För mer information:
Stefan Klaverdal, 070-311 05 98
stefan.klaverdal@svenskakyrkan.se

Ann D Lidgren, 0431-41 51 71
ann.lidgren@svenskakyrkan.se

Projektets webb:
http://www.mitti2017.se/

Trailer om projektet:
https://vimeo.com/295677742/93fed48feb

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 163 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum