Simple Feast

Om växtbaserad kost och träning: Fem snabba frågor med Therese Alshammar

Dela

Therese Alshammar som är ny ambassadör för Simple Feast berättar om hur hon ser på växtbaserad kost och träning.

Bilden får publiceras i samband med information från pressmeddelandet.
Bilden får publiceras i samband med information från pressmeddelandet.

Varför har du valt att äta enbart växtbaserat?
Jag har av egna erfarenheter under min aktiva karriär både sett och känt väsentlig skillnad i energi, välmående och återhämtning när jag äter vegetarisk kost. Jag har läst många olika forskningsrapporter och studier vilket gjort mig ännu mer övertygad om att hälsa och fysisk styrka startar med bra, näringsriktig, växtbaserad mat.

Hur tycker du att din kost påverkar din träning?
Maten är jätteviktig och en förutsättning för att få ut maximal effekt av sin träning. Maten måste bygga upp kroppen, det är därför det är så viktigt med rätt sorts mat och i rätt mängd för att kunna tillgodogöra sig träningen på bästa sätt.

Vilken är din favorit-vegorätt som hela familjen gillar?
Bovetepasta med vegetarisk bolognese som är lagad på gröna linser istället för köttfärs. 

Vad har du för tumregel när det gäller att få i sig tillräckligt med frukt och grönt varje dag?
Jag siktar helt enkelt på att äta så mycket jag kan. När jag handlar så tänker jag på att hitta så många olika färger på frukt och grönt som möjligt. Målet är att få i mig så nära ett kilo grönsaker och frukt per dag som möjligt.

Ett tips är till exempel att tugga i sig en morot innan varje måltid medan man lagar maten samt att äta frukt till efterrätt och mellanmål varje dag.

Vad är ditt löfte för att bli ännu mer miljömässigt hållbar i din vardag?
Jag gör redan mycket för att göra miljömässigt hållbara val i vardagen men en sak jag kan förbättra är att köpa ekologiskt miljömärkt tvättmedel och tvätta lite mer sparsamt från och med nu. Att spara på både energi och vårt älskade vatten känns viktigt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bilden får publiceras i samband med information från pressmeddelandet.
Bilden får publiceras i samband med information från pressmeddelandet.
Ladda ned bild

Om

Simple Feast
Simple Feast
Nybrogatan 38
11434 Stockholm

08-420 029 90https://simplefeast.com/se

Följ Simple Feast

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Simple Feast

Så förändras vår matkonsumtion efter krisen - Fem trender som kommer forma hur vi äter i framtiden7.5.2020 09:12:16 CESTPressmeddelande

Coronakrisen har lett till en samhällsdiskussion kring hur hållbar vår nuvarande matkonsumtion egentligen är, kopplat till frågor som import av råvaror och djurhållning. “Jag tror många har fått perspektiv och inser att vi behöver göra förändringar i hur vi konsumerar mat framöver. Fler människor kommer också att bry sig om sin egen hälsa och därför vilja äta mer hållbart”, säger Maximillian Lundin, Sverigechef för Simple Feast. Han spår fem trender som kommer forma hur vi äter framöver som ett resultat av Coronakrisen.

Var fjärde svensk vill äta mer vegetariskt i påsk - Fyra tips för ett grönare och mer hållbart påskbord7.4.2020 08:11:00 CESTPressmeddelande

Närmare hälften av svenskarna vill börja äta fler vegetariska rätter under högtider. Det visar en undersökning som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av Simple Feast. En av fyra svenskar uppger också att de vill äta mer vegetariskt specifikt under påsken. Främst är det kvinnor och yngre personer som är intresserade av ett utökat vegetariskt påskbord. Inför helgen tipsar Simple Feast om hur du enkelt adderar mer grönt på påskbordet och minskar svinnet.

Hemlevererad mat en fortsatt trend även framöver2.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Coronakrisen har fått allt fler svenskar att handla mat med hemleverans. Men redan innan krisen bröt ut trodde 68 procent av svenskarna att efterfrågan av hemleverad mat troligtvis kommer att öka de kommande fem åren. Det visar en undersökning som Simple Feast genomförde tidigare i år. ”Med tanke på att vi såg en ökad efterfrågan av hemlevererad mat redan innan krisen bröt ut, och att så många nu fått upp ögonen för hemleveranser, så kan vi nog räkna med en fortsatt trend även efter krisen. Särskilt för närodlade råvaror”, säger Maximilian Lundin, Sverigechef för Simple Feast.

Simple Feast har blivit B Corp™-certifierade19.2.2020 10:45:00 CETPressmeddelande

B Corp™ är en internationell certifiering som gör det enklare för människor att välja företag som aktivt arbetar med hållbarhetsfrågor. Certifieringen B Corp™ ges till företag som lever upp till den högsta industristandarden och visar transparens inom ansvarsskyldighet och hållbarhet i syftet att skapa ett mervärde för samhället. B Corp™-certifieringen utfärdas av B Lab – en oberoende, global och ideell organisation.

Simple Feast i nytt samarbete med matsvinn-appen Karma3.2.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

Från och med i dag finns den vegetariska matkasseleverantören Simple Feasts matlådor att köpa till halva priset i Karmas smarta kylskåp. I varje matlåda finns måltider för tre dagar och kunden hämtar den själv i Karmas kyl som kommer finnas på Norrsken House i Stockholm. Samtliga rätter i Simple Feasts matlådor består av ekologiska råvaror, är förpackade i miljövänliga förpackningar och är helt vegetariska eller veganska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum