Turistrådet Västsverige

Oscarsnominerade världsstjärnor kan besöka Pater Noster

Dela

Anthony Hopkins, Glenn Close, Gary Oldman och Sascha Baron Cohen är bara några av de celebriteter som kan komma till Pater Nosters nyrenoverade hotell på ön Hamneskär utanför Marstrand framöver. I alla fall om de nyttjar den gratisövernattning som finns i den exklusiva goodiebag som delas ut till samtliga nominerade i Oscarsgalans kategorier bästa manliga och kvinnliga huvud- och biroll samt bästa regi den 25 april.

Det nyrenoverade hotellet i den gamla fyrmästarbostaden utanför Marstrand har renderat stor internationell uppmärksamhet sedan starten sommaren 2020. Man har blivit utsedda till ett av årtiondets bästa hotell enligt brittiska The Telegraph och även vunnit första pris i Gold Key Awards, som är en av världens största tävlingar inom hotelldesign. Dessutom nåddes ett stort internationellt mediegenomslag via samarbetet Isolated Cinema tillsammans med Göteborg Film Festival i slutet av januari. Då valdes sjuksköterskan Lisa från Skövde ut bland tusentals ansökande som ville tillbringa en hel vecka ensam på Pater Noster och titta på filmerna som visades på festivalen. När hela världen riktar sina blickar mot Oscarsgalan i april står Pater Noster återigen i rampljuset.

—      Att vara med i en goodiebag på Oscarsgalan, som enda europeiska resmål dessutom – det blir nästan inte större än så. Vi har ju vetat om det här ett tag, och trodde väl helt ärligt att det var ett skämt när vi blev kontaktade via mail av Oscar-arrangörerna i höstas. Men det känns så klart som en oerhörd fjäder i hatten och ytterligare ett bevis på att Pater Noster ses som en attraktiv destination även på högsta, internationella nivå, säger Erik Nissen Johansen, delägare i Pater Noster och grundare till Stylt, som har designat hotellet.

Turistrådet Västsveriges VD Fredrik Lindén gläds med Pater Noster, och menar att den publicitet som denna typ av uppmärksamhet ger, är bra för Västsverige i ett internationellt perspektiv.

—      Att starta nya verksamheter inom besöksnäringen mitt under pandemin är en stor utmaning. Pater Noster har gjort allt rätt hittills, inte minst när det kommer till hållbarhetsaspekten. Det är viktigt för hela den västsvenska besöksnäringen att ha ”draglok” som genererar publicitet och i förlängningen, när pandemin lägger sig, också kan locka besökare hit, säger han.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Gunnebo Slott och Trädgårdar och Lassalyckan vinner Årets Hållbarhetskliv11.11.2021 17:06:24 CET | Pressmeddelande

Idag delade Turistrådet Västsverige ut Årets Hållbarhetskliv för första gången. Priset gick till Gunnebo Slott och Trädgårdar och Lassalyckans fritidsanläggning/Ulricehamns kommun. Utmärkelsen går till en besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ som belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring. Vinnarna hyllades i samband med årets Turistrådsdag, som arrangerades på biografen Bergakungen i Göteborg under torsdagen.

Hållbarhetsklivet växer fort – 350 företag och 35 kommuner har gått samman31.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I november 2020 lanserade Turistrådet Västsverige Hållbarhetsklivet. Hållbarhetsklivet uppmuntrar såväl offentliga som privata aktörer inom Västsveriges besöksnäring att med gemensam kraft ställa om till ett hållbart samhälle. Hållbarhetsklivet växer sig allt starkare. I dagsläget har närmare 350 verksamheter och 35 kommuner i Västsverige anslutit sig och fler är på gång.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum