Saco

Övergångsbudgeten kan slå hårt mot välfärden

Dela

Det svåra parlamentariska läget riskerar att skada vår gemensamma välfärd då viktiga reformer och beslut skjuts på framtiden.

Fotograf: Knut Capra Pedersen
Fotograf: Knut Capra Pedersen

Nästa regering kommer att få ett stort ansvar gällande en rad olika reformer som Sverige är i behov av. En av reformerna som Saco efterfrågar är en modern skattereform med fokus på sänkt skatt på arbete. Sverige är en kunskapsnation och i en ny skattereform vill Saco premiera innovation, utbildning, och ansvarstagande.

- Det ska alltid löna sig i plånboken att arbeta och att vilja utvecklas under sin karriär. Därför bör ingen individ betala mer än hälften av sin löneökning i skatt, säger Göran Arrius, ordförande Saco.

En annan viktig reform handlar om välfärdens långsiktiga finansiering och åtagande. Det finns stora finansieringsbehov för att klara kompetensförsörjning och kvalitet i välfärden.

- Nu behövs en handlingskraftig regering som kan ta ansvar för Sverige genom en modern skattereform och utredning om välfärden, säger Göran Arrius, ordförande Saco.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Knut Capra Pedersen
Fotograf: Knut Capra Pedersen
Ladda ned bild

Om

Saco
Saco
Lilla Nygatan 14
Stockholm

08-613 48 00https://www.saco.se/

Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen på arbetsmarknaden. Genom opinionsbildning, egna studier och aktiviteter kämpar vi för att utbildning ska löna sig. 

Följ Saco

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Saco

Ljusa eller mörka framtidsutsikter för höstens studenter?14.8.2018 14:05Pressmeddelande

I dagarna får tusentals förväntansfulla ungdomar sina slutgiltiga antagningsbesked inför höstens utbildningar på universitet och högskolor. De som kommit in på utbildningar till lärare, officerare och präster kommer att ha lätt att få jobb om fem år, visar Sacos årliga prognos av framtidens arbetsmarknad för akademiker. Tuffare blir det för kommunikatörer och hälsovetare. – Vi vill bidra till med fakta för ett av de viktigaste valen du gör i livet, säger Sacos ordförande Göran Arrius. Varje år publicerar Saco rapporten Framtidsutsikter, som är en prognos över arbetsmarknaden för högskoleutbildade i framtiden. De som i höst inleder sina studier kan alltså redan nu få sig en bild av hur möjligheterna till arbete ser ut efter examen. För den som siktar på en yrkeskarriär i välfärdssektorn ser det bra ut. Lärare, apotekare och fysioterapeuter är några av de grupper som kommer att vara eftertraktade enligt prognosen. Även blivande präster och officerare har en ljus framtid. Svårare blir det

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum