Region Örebro län

På måndag tas nya vårdcentralen i drift

Dela

De senaste veckorna har det arbetats intensivt med att flytta verksamheten från huset vid Strandpromenaden till de nybyggda lokalerna i Bergsparken vid Banvägen. Nu på måndag den 20 januari är det dags att välkomna vårdcentralens patienter i det nya huset. Även habilitering och Folktandvården flyttar in i de nya lokalerna.

Lång väntan på en ny vårdcentral är över. Istället för att hjälpa patienter i trånga lokaler är det äntligen dags att ta lokalerna i Bergsparken i drift.

Redan 2014 togs ett första spadtag mot nya lokaler efter att Region Örebro län och Lindesbergs kommun enats om att lösa sina behov av nya vårdlokaler respektive fler lägenheter centralt genom nybyggnation i kvarteret Bulten. Målet då var byggstart under 2015, men det kom att dröja till hösten 2017 innan arbetet kom igång. Och nu är det klart.

De nya vårdlokalerna är betydligt luftigare och mer ändamålsenlig än tidigare lokaler.

Tillsammans med sina medarbetare har verksamheterna haft bråda dagar för att få allt på plats efter att huset blev klart för inflyttning efter storhelgerna.

”Det är mycket att tänka på, men det är ett roligt arbete när man vet hur mycket bättre det kommer bli när vi väl är på plats” säger verksamhetschef Berit Johansson på Lindesbergs vårdcentral.

Verksamhetschef Anna Elvenäs på Folktandvården ser också fram emot att kliniken i Lindesberg får större och bättre anpassade lokaler. 

Under flyttbestyren har vårdcentralen haft viss reducerad verksamhet. Fredag den 17 januari håller man helt stängt för att rigga det allra sista i flytten, och göra sig redo för att öppna ordinarie verksamhet på Bangatan måndagen efter.

Officiell invigning kommer att ske under våren.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, vänligen kontakta

Berit Johansson, verksamhetschef Lindesbergs vårdcentral
Tel: 0581-855 22, berit.johansson2@regionorebrolan.se

Anna Elvenäs, verksamhetschef Folktandvården Lindesberg
Tel: 072-201 10 81, anna.elvenas@regionorebrolan.se

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Pressinbjudan: Välkommen till invigningen av nya parkeringshuset vid USÖ (ny version)7.1.2020 13:14:06 CETPressmeddelande

Parkeringshuset vid Universitetssjukhuset Örebro öppnar den 10 januari. Huset rymmer 800 parkeringsplatser varav 70 med möjlighet att ladda en elbil. På taket finns solpaneler och på alla våningar byggnadsanknuten konst. Syftet med huset är att erbjuda både personal och besökare ett bekvämt parkeringsalternativ på sjukhusområdet i Örebro. I anslutning till parkeringshuset öppnar också en nybyggd godsmottagning.

Korta nyheter från regionstyrelsen18.12.2019 08:45:05 CETNyheter

Regionövergripande åtgärder i syfte att nå ekonomi i balans, regiondirektörens redovisning av uppdrag Regiondirektören har lämnat en redovisning av uppdraget att ta fram regionövergripande ekonomiska åtgärder för att nå en ekonomi i balans. Redovisningen innehåller förslag på åtgärder på kort respektive lång sikt. De kortsiktiga åtgärderna bedöms kunna ge en positiv ekonomisk effekt om 25 miljoner kronor för 2019-2020 och de långsiktiga åtgärderna syftar till att fullt ut genomförda reducera kostnaderna med 100 miljoner kronor per år. Regionstyrelsen beslutar att godkänna redovisningen och uppdrar åt regiondirektören att vidta föreslagna åtgärder. Fortfarande stora underskott i periodrapport november Helårsprognosen för Region Örebro län ligger fortfarande på 60 miljoner kronor i november månads periodrapport. Men verksamheterna har fortfarande stora underskott. Verksamheternas helårsprognoser räknas samman till -287 miljoner kronor, varav hälso- och sjukvårdsnämnden prognostiserar -45

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum