Region Örebro län

På måndag tas nya vårdcentralen i drift

Dela

De senaste veckorna har det arbetats intensivt med att flytta verksamheten från huset vid Strandpromenaden till de nybyggda lokalerna i Bergsparken vid Banvägen. Nu på måndag den 20 januari är det dags att välkomna vårdcentralens patienter i det nya huset. Även habilitering och Folktandvården flyttar in i de nya lokalerna.

Lång väntan på en ny vårdcentral är över. Istället för att hjälpa patienter i trånga lokaler är det äntligen dags att ta lokalerna i Bergsparken i drift.

Redan 2014 togs ett första spadtag mot nya lokaler efter att Region Örebro län och Lindesbergs kommun enats om att lösa sina behov av nya vårdlokaler respektive fler lägenheter centralt genom nybyggnation i kvarteret Bulten. Målet då var byggstart under 2015, men det kom att dröja till hösten 2017 innan arbetet kom igång. Och nu är det klart.

De nya vårdlokalerna är betydligt luftigare och mer ändamålsenlig än tidigare lokaler.

Tillsammans med sina medarbetare har verksamheterna haft bråda dagar för att få allt på plats efter att huset blev klart för inflyttning efter storhelgerna.

”Det är mycket att tänka på, men det är ett roligt arbete när man vet hur mycket bättre det kommer bli när vi väl är på plats” säger verksamhetschef Berit Johansson på Lindesbergs vårdcentral.

Verksamhetschef Anna Elvenäs på Folktandvården ser också fram emot att kliniken i Lindesberg får större och bättre anpassade lokaler. 

Under flyttbestyren har vårdcentralen haft viss reducerad verksamhet. Fredag den 17 januari håller man helt stängt för att rigga det allra sista i flytten, och göra sig redo för att öppna ordinarie verksamhet på Bangatan måndagen efter.

Officiell invigning kommer att ske under våren.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, vänligen kontakta

Berit Johansson, verksamhetschef Lindesbergs vårdcentral
Tel: 0581-855 22, berit.johansson2@regionorebrolan.se

Anna Elvenäs, verksamhetschef Folktandvården Lindesberg
Tel: 072-201 10 81, anna.elvenas@regionorebrolan.se

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum