Länstrafiken Örebro

På tisdag 15 februari öppnas framdörrarna på bussarna.

Dela
Detta då skyddsstoppet som lades av huvudskyddsombudet på Svealandstrafiken är hävt efter Arbetsmiljöverkets beslut. Detta gäller även trafikföretaget Connect bus.

-Det känns roligt att vi nu kan återgå till ett normaltillstånd och igen välkomna våra resenärer att gå ombord framme vid föraren, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Länstrafiken. 

I och med att vi öppnar framdörrarna kan resenärer som köpt sin biljett i appen scanna den ombord framme hos föraren. De kan också använda sitt Resekort eller köpa enkelbiljetter med betalkort hos föraren. Den bakre biljettmaskinen stängs i merparten av våra bussar eftersom ombordstigning sker vid framdörren.

Pilotprojekt pågår
För närvarande genomför vi ett test av nya biljettläsare på 10 stycken stadsbussar i Örebro.
I dessa bussar kan de nya biljettläsarna läsa av biljetter som finns på såväl resekort som mobilen. Det innebär att resenärer med barnvagn eller rullstol kan kliva på i bakre dörren och även validera sin biljett där, istället för att ta sig fram till föraren. Övriga resenärer hänvisas till påstigning i de främre dörrarna.

För mer information kontakta:
Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef, se kontaktuppgifter nedan. 
Peter Beckman, produktionschef Svealandstrafiken AB mobil 070-4171851.

Nyckelord

Kontakter

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nöjda sjukrese- och färdtjänstresenärer i Örebro län22.2.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Nu har resultatet från den årliga undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik för 2022 kommit och som tidigare år visar den en hög nöjdhet bland de som reser med färdtjänst och sjukresor i Örebro län. Undersökningen omfattar bland annat upplevelsen vid bokning av resa, till vilken tid man blivit tilldelad och förarens bemötande. Allra nöjdast är de som är över 80 år och de som reser ofta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum