Försäkringskassan

Påminnelse pressinbjudan: Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler besöker Nyköping

Dela

Onsdagen den 20 september besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Nyköping för att träffa Försäkringskassans medarbetare och landstingets ledning. Hon kommer även tala om sjuktalens utveckling.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också Anna-Lena Carlsson, områdeschef för sjukförsäkringen.

Den fem år långa uppgången av sjuktalen har brutits. Men sjukfrånvaron är fortsatt hög och det ställer stora krav på såväl Försäkringskassan som andra aktörer för att utvecklingen ska fortsätta mot en låg och stabil nivå. Regeringens mål om 9 dagar 2020 är inte omöjligt att nå.

Södermanlands sjukpenningtal är 12,1 dagar (juli 2017). För hela landet är siffran 10,5 dagar.

Media hälsas välkomna tisdagen den 20 september kl. 10.45 – 11.30 till en pressträff i Försäkringskassans lokaler på Östra Rundgatan 11, ingång B.

Anmäl gärna att du kommer till Viktor Svensson, pressekreterare Försäkringskassan, 010 - 116 43 11 eller viktor.svensson@forsakringskassan.se

Välkommen!

Länkar

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 14 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum