Ticket

Paris hetaste resmålet i påsk – New York ökar mest

Dela

Påsken är en populär tid för en semesterresa utomlands. Många svenskar reser söderut, ofta till någon av Europas storstäder. Det hetaste resmålet under årets påsklov är Paris. Resmålsraketerna, dit bokningarna ökar mest, är dock New York och – strax utanför topplistan – trendiga Helsingfors, enligt färsk bokningsstatistik från Ticket.

- Påsken är en härlig tid för en utlandsresa. De flesta har inte varit lediga sedan julsemestern, vi har många kalla och mörka månader bakom oss, samtidigt som det fortfarande är ett par månader kvar till sommaren. Många passar då på att fylla på energi med en utlandsresa, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticke.t

Påsken infaller sent i år, vilket ökar chansen att kunna möta våren på någon härlig uteservering söderut. Paris är, med god marginal, det mest populära resmålet under årets påsklov. Denna klassiska storstad lockar många svenska weekendfirare, och resebokningarna till Paris ökar med knappt 40 procent.

New York är många svenskars favoritstorstad att besöka. Trots att dollarn under det senaste året blivit dyrare för besökande svenskar ökar bokningarna med 137 procent jämfört med i fjol. Priset på resor till New York är dock mycket fördelaktiga, varför många trots sämre valutakurs väljer New York i påsk.

Helsingfors, som hamnar på plats 11 över mest bokade resmål i påsk, har under det senaste halvåret raketökat bland svenska resenärer. Kort restid och lagom stort för en långhelg, med ett stort utbud kaféer och restauranger, bra shopping och vackra sevärdheter lockar allt fler semesterfirare.

Trots sen påsk är Medelhavet ännu inte helt uppvärmt. Detta hindrar dock inte svenskarna från att besöka vackra Mallorca, dit bokningarna ökar med 116 procent. Mallorca har dock inte endast med vackra stränder – här finns mysiga bergsbyar, vandrings- och cykelleder och populära Palma, som lockar besökare året runt. Bland de svenskar som främst är ute efter sol- och bad är främst alltid lika populära Gran Canaria en favorit för en strandsemester.

- Gran Canaria är ett av svenskarnas mest populära resmål under vinterhalvåret, och har så varit under lång tid. Ön är känd för fina stränder, men har även blivit en populär destination för mer äventyrssugna resenärer, säger Katarina Daniels.

 

Mest populära resmålen i påsk

  1. Paris (3)
  2. New York (ny)             
  3. Gran Canaria (1)
  4. Amsterdam (5)
  5. London (4)
  6. Mallorca (ny)               
  7. Bangkok (2)
  8. Malaga (8)
  9. Istanbul (ny)                 
  10. Prag (7)

Källa: Tickets bokningsstatistik, bokningar t o m 10 april med avresa den 13-19 april


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Minskade resor till Hong Kong på grund av demonstrationer – andra asiatiska storstäder ökar19.9.2019 09:13:48 CESTPressmeddelande

Hong Kong, en av Asiens främsta och mest spännande storstäder, har under de senaste åren lockat fler och fler svenska resenärer. De demonstrationer och protester mot ett ökande kinesiskt inflytande, som ökade i intensitet från och med juni i år, har dock fått konsekvenser för resebokningarna till Hong Kong som minskat med drygt 25 procent, enligt färsk statistik från Ticket.

Ökande weekendresor i höst – älskade klassiker hetast10.9.2019 07:35:00 CESTPressmeddelande

Hösten är en intensiv period för weekendresor. Många svenskar söker sig gärna iväg för några dagars utlandssemester, och weekendresor ökar med 7,5 procent. Sol och bad lockar inte lika mycket som under sommaren – istället är det energigivande storstäder som svenska resenärer helst besöker. De mest populära resmålen är främst älskade klassiker som Paris och London, men det är den nygamla favoriten Amsterdam som både intar topplaceringen samt står för årets raketökning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum