Turistrådet Västsverige

Pater Noster på listan över årtiondets bästa hotell i världen

Dela

Prisregnet och den internationella uppmärksamheten för Pater Nosters nyrenoverade hotell på Hamneskär i vattnen utanför Marstrand fortsätter. Vid årsskiftet utsåg brittiska The Telegraph Pater Noster till 2020 års mest spännande nyöppnade boende.

-Det är verkligen ett tecken i tiden att en plats som är så pass otillgänglig, väderutsatt och karg slår högre än traditionell lyx. Pater Noster levererar precis det som dagens gäster eftersöker – äkthet, personlighet och avskildhet kryddat med fantastiska naturupplevelser och en spännande historia,säger Erik Nissen Johansen, grundare Stylt och delägare Pater Noster.

I den prestigefyllda motiveringen säger The Telegraph under rubriken ”The 10 greatest hotels of the decade” bland annat följande:

”There are bigger, grander, and far more accessible hotels to have opened in 2020, but Pater Noster's great strength lies in its ability to satisfy what travellers tend to want in this day and age. Experience over relaxation? Yes, with kayaking, scuba diving or deep-sea fishing all offered. Good, locally sourced and inspired food with little pomp and plenty of flavour? Yes. Few people around? Absolutely.”

Sommaren 2020 öppnade Pater Nosters nya ägare upp för boende i den gamla fyrmästarbostaden, som stått övergiven sedan 1977. Med hjälp av göteborgska designbyrån Stylt har bostaden inretts som om den fortfarande var bebodd. Tidigare under 2020 har Pater Noster bland annat belönats med första pris i Gold Key Awards (en av världens största tävlingar inom hotelldesign) samt plockats upp som en av priserna i den goodiebag som samtliga nominerade skådespelare får i samband med Oscarsgalan 2021.

-  Ett stort grattis till Erik Nissen Johansen och gänget ute på Pater Noster. De har på kort tid skapat en västsvensk destination som bara kommer att öka i attraktivitet ju längre tiden går, och som är perfekt anpassad efter den ökade efterfrågan på unika och socialt distanserade upplevelser som finns just nu. Med sitt arbete är de en stor inspiration för oss alla som verkar för att locka besökare till Västsverige både under och efter pandemin, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Gunnebo Slott och Trädgårdar och Lassalyckan vinner Årets Hållbarhetskliv11.11.2021 17:06:24 CET | Pressmeddelande

Idag delade Turistrådet Västsverige ut Årets Hållbarhetskliv för första gången. Priset gick till Gunnebo Slott och Trädgårdar och Lassalyckans fritidsanläggning/Ulricehamns kommun. Utmärkelsen går till en besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ som belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring. Vinnarna hyllades i samband med årets Turistrådsdag, som arrangerades på biografen Bergakungen i Göteborg under torsdagen.

Hållbarhetsklivet växer fort – 350 företag och 35 kommuner har gått samman31.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I november 2020 lanserade Turistrådet Västsverige Hållbarhetsklivet. Hållbarhetsklivet uppmuntrar såväl offentliga som privata aktörer inom Västsveriges besöksnäring att med gemensam kraft ställa om till ett hållbart samhälle. Hållbarhetsklivet växer sig allt starkare. I dagsläget har närmare 350 verksamheter och 35 kommuner i Västsverige anslutit sig och fler är på gång.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum